info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Winfried Baijens

Winfried Baijens

Winfried Baijens presenteert het NOS Journaal en op zaterdag het NOS Radio 1 Journaal op NPO Radio 1. Hij keerde in 2016 terug naar de NOS nadat hij er eerder van 2003 tot 2007 al werkte als verslaggever en presentator van het Jeugdjournaal. Daarna werkte hij bij het NOS Journaal op 3 als verslaggever, presentator en samensteller.

Helemaal weg bij de NOS is Baijens overigens nooit geweest, want hij is altijd sporadisch werkzaam geweest bij de omroep als presentator voor NOS Evenementen. Hiervoor deed hij de verslaggeving en presentatie van speciale live-uitzendingen zoals Koninginnedag, Bevrijdingsdag, ‘Concert For Diana’ en Serious Request in samenwerking met BNN en 3FM.

Winfried startte zijn carrière bij NOVA en vier jaar later maakte hij de overstap naar de NOS. Later was hij te horen en zien bij BNN, gevolgd door de NTR. Bij BNN presenteerde hij o.a. 24/7 en het radioprogramma BNN Today. Voor de NTR was Baijens te zien in diverse Soul & Jazz tv producties, zoals de live uitzendingen van North Sea Jazz, de jaarlijkse uitzending van festival Mundial en de Uitmarkt. Tevens was hij ook bij de NTR als radiomaker te horen in zijn programma Winfrieds Woonkamer op NPO Radio Soul & Jazz.

Winfried Baijens als dagvoorzitter

Winfried Baijens wordt veelvuldig gevraagd om als dagvoorzitter of presentator op te treden bij culturele en maatschappelijk getinte evenementen. Zo deed hij de Dick Scherpenzeel prijsuitreiking, presenteerde de CBS Conjuctuurbekerstrijd, doet verslaggeving voor de ABN AMRO en presenteert muziekavonden voor Duvel Vibes en The Woo. Tot andere opdrachtgevers van Winfried behoren onder andere ING, Week van de Jonge Mantelzorger, BrandDeli, NWO, Pink Cacao en All Energy Day.

http://winfriedbaijens.nl/