info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Teun van de Keuken

Teun van de Keuken

Teun van de Keuken produceert, maakt en presenteert televisieprogramma’s. Als presentator van De Keuringsdienst van Waarde geeft hij al seizoenen lang een kijkje in de wondere wereld van de voedselindustrie. Vanuit de Keuringsdienst ontstond ook Tony’s Chocolonely, de slaafvrije chocolade waarvan Teun de naamgever en initiatiefnemer is maar waar hij op dit moment niet meer voor werkt.

Ook maakte Teun De Slag om de Klerewereld: een undercover documentaireserie over de gang van zaken in de kledingindustrie. Eerder was hij te zien als verslaggever van het programma De Slag om Europa , het enige Nederlandse programma dat geheel aan Europa en Europese politiek is gewijd en was hij één van de gezichten van De Slag om Nederland, een programma dat onderzocht of de burger nog iets te zeggen heeft in Nederland.

Teun schreef eerder een wekelijkse column voor Het Parool maar momenteel is er wekelijks van zijn columns te genieten in de Volkskrant. In deze columns stelt hij telkens nieuwe, actueel maatschappelijke kwesties aan de kaak.

Naast zijn columns, is hij ook troste auteur van twee boeken. Zijn eerste boek ‘Puur en Eerlijk’ gaat over ons streven het goede te doen en ons falen. Zijn tweede boek genaamd ‘Goed Volk’ is een roman over de schrijnende ongelijkheid in de maatschappij, eind jaren zeventig.

Teun van de Keuken als dagvoorzitter en spreker

Teun is succesvol ondernemer met oog voor de maatschappij. Thema’s als duurzaamheid en MVO zijn hem op het lijf geschreven. Door de oprichting van Tony’s Chocolonely weet hij veel over Fair Trade en slavernij op cacaoplantages. Met zijn opgedane ervaring door Keuringsdienst van Waarde spreekt hij graag over de misleidende marketing op verpakkingen, bijvoorbeeld op een food- of marketingevent.

In het hele land treedt Teun op als dagvoorzitter en debatleider. Een evenement onder Teuns leiding is zelden saai, vol met humor en kennis, onconventioneel, waardoor een ogenschijnlijk taai onderwerp voor een groot publiek goed behapbaar wordt. Ook treedt Teun als spreker op. Hij is een goed voorbeeld van een geslaagd ondernemer die out of the box denkt. Met zijn lezingen over bijvoorbeeld maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft hij voorheen al menig mens geënthousiasmeerd en gemotiveerd.

http://teunvandekeuken.nl/