Yora Rienstra, management, Talent Kitchen

Yora Rienstra

Yora Rienstra is een Nederlandse cabaretière, actrice en presentatrice. Ze presenteert voor het AD de Live Nieuws Update en is één van de vaste gezichten van RamBam. In 2019 toerde ze met haar voorstelling ‘UP!’ door de Nederlandse theaters. UP! is het vervolg op de voorstelling PAAZ waar Yora eerder mee toerde. Beide voorstellingen zijn gebaseerd op de boeken van Myrthe van der Meer.

Yora studeert in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze speelt onder meer bij de Theatercompagnie en het MUZtheater. Vanaf 2009 maakt ze achtereenvolgend de onewomanshows: ‘Aan jou heeft het niet gelegen’, ‘We maken er wat van’ en ‘Drukt haar Snor’. Haar talent blijft niet onopgemerkt: in 2009 wint ze het concours om de Wim Sonneveldprijs in De Kleine Komedie te Amsterdam. Tevens wint zij de publieksprijs van dit concours.

Naast haar theaterwerk is Yora de afgelopen jaren ook veelvuldig te zien geweest op televisie bij onder andere De Wereld Draait Door als persiflage van Jeanet uit Boer Zoekt Vrouw, De Slimste Mens, Toren C, De Dino Show, Divorce en Pauw. Tevens was ze van 2013 tot en met 2014 samen met Humberto Tan het gezicht van de Rabobank Commercials en presenteerde ze van 2014 t/m 2016 diverse radioshows op NPO Radio 2. Als voice-over is Rienstra te horen geweest voor onder meer Tele 2, Raylex, Expedia, De Hackers en Espria. Ook heeft ze haar eigen CD: ‘Aan jou heeft het niet gelegen’.

© Foto: Anne van Zantwijk