WInfried Baijens, presentator, management, talent kitchen

Winfried Baijens

Winfried Baijens is journalist en presentator van het NOS Journaal en iedere zaterdag van het NOS Radio 1 Journaal. Daarnaast maakt hij voor de NOS de YouTube serie Achter de Headlines.

De NOS is Winfried niet vreemd aangezien hij er in 2003 voor het eerst komt te werken als verslaggever en presentator van het Jeugdjournaal. Daarna werkte hij bij het NOS Journaal op 3 als verslaggever, presentator en samensteller. In 2007 vertrekt hij er om in 2016 weer terug te keren. Echter, helemaal weg bij de NOS is Baijens overigens nooit geweest, want hij is altijd sporadisch werkzaam geweest bij de omroep als presentator voor NOS EvenementenHiervoor deed hij de verslaggeving en presentatie van speciale live-uitzendingen zoals Koninginnedag, Bevrijdingsdag, ‘Concert For Diana’ en Serious Request in samenwerking met BNN en 3FM.

Winfried startte zijn carrière bij NOVA waar hij vier jaar werkzaam was voor zijn overstap naar de NOS. Later was hij te horen en zien bij BNN, gevolgd door de NTR. Bij BNN presenteerde hij o.a. 24/7 en het radioprogramma BNN Today. Voor de NTR was Baijens te zien in diverse Soul & Jazz tv producties, zoals de live uitzendingen van North Sea Jazz, de jaarlijkse uitzending van festival Mundial en de Uitmarkt. Tevens was hij ook bij de NTR als radiomaker te horen in zijn programma Winfrieds Woonkamer op NPO Radio Soul & Jazz.

© Foto: Rutger Geleijnse voor Winq