Victor Abeln

Victor Abeln is barman en auteur. Hij is bekend van het datingprogramma ‘First Dates’, en schrijver van het boek ‘Cocktails met Victor’. 

Victor is opgegroeid in Epse, tussen Deventer en Zutphen. Na het afronden van zijn middelbare school, verhuist hij naar Amsterdam om Sociologie te gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn fascinatie voor het menselijk gedrag en voor menselijke interactie maken dit de perfecte studie voor hem. 

Toch ligt zijn hart bij de horeca; de branche waarin Victor al van jongs af aan werkzaam is. Hij begint op zijn 15e in de spoelkeuken en doet vervolgens brede ervaring op binnen verschillende horecagelegenheden: van festivals tot aan bruine cafés, en van hotels tot aan Sociëteit Sexyland in Amsterdam.

Wanneer hij aan het werk is bij Sociëteit Sexyland op de NDSM-werf in Amsterdam, vraagt iemand hem casting te doen voor de Nederlandse versie van het datingprogramma ‘First Dates’. In eerste instantie is Victor huiverig; hij heeft namelijk geen ambities in de televisiewereld. Toch besluit hij een kans te wagen, en met succes: tot heden is hij de vaste barman van het programma. Met zijn vlotte babbel, cocktail-making-skills en opvallend blauwe ogen, is hij inmiddels niet meer weg te denken uit het programma. Ook zijn studie Sociologie komt in het programma goed ten pas: door het stellen van de juiste vragen weet Victor de deelnemers gerust te stellen. 

In 2021 geeft de charmante barman in zijn boek ‘Cocktails met Victor’ zijn professionele geheimen prijs, waarin hij de lezer stap voor stap meeneemt in het opzetten van een eigen thuisbar. Wat zijn de basics? Welke tools heb je waarschijnlijk al in je keukenla liggen? En hoe krijg je een cocktail eigenlijk in balans? Het boek bevat meer dan 100 cocktailrecepten, gecombineerd met bijpassende verhalen en anekdotes van Victor.