Splinter, splinter chabot, management

Splinter Chabot

Splinter Chabot is programmamaker, schrijver en politicoloog. Voor AVROTROS maakt hij zijn eigen talkshow SPLNTR!, waar hij jonge, spraakmakende en niet alledaagse gasten ontvangt uit de wereld van kunst, cultuur, politiek en media. In september 2021 zal Splinter samen met twee andere auteurs meeschrijven aan 3PAK, het geschenk van de Boekenweek van Jongeren.

Begin 2020 verscheen zijn debuutroman CONFETTIREGEN. CONFETTIREGEN is een prachtig, ontwapenend en ontroerend verhaal over een jongen genaamd Wobie en diens worsteling met en zoektocht naar zichzelf. Over het ontdekken dat je anders bent dan je omgeving en anders dan wie je wilt zijn. In november 2020 is zijn tweede boek Roze Brieven verschenen. Een bundeling van de meest bijzondere, ontroerende, grappige, gekke, treurige en hoopvolle reacties die hij ontving na de verschijning van CONFETTIREGEN en zijn eigen reactie op die brieven.

Vorig jaar was hij iedere zaterdagavond met Roos Moggre te horen op NPO Radio 1 als presentator van Proost! Eerder maakt hij ook voor TV het programma ‘SPLINTER, in de politiek’. Hierin opende hij deuren die normaal gesloten bleven, van de geheime gangen van het Binnenhof tot de lievelingsplekken van politici. Andere programma’s zijn o.a. Splinter tussen de Regels en Opium op Oerol. Daarnaast verschijnt Chabot regelmatig in diverse praatprogramma’s. Zo was hij een aantal jaar tafelheer bij DWDD en meerdere malen te gast bij o.a. Jinek, M en Spraakmakers. In het najaar van 2019 werd Chabot verkozen tot ‘Best Dressed Man’ van het jaar door Esquire.

Tevens is Splinter een politiek junkie. Met de liberale visie ‘Iedereen is kunstenaar!’ begon Chabot aan zijn studie Politicologie aan de UvA . Als Splinter gevraagd wordt naar zijn politieke voorbeelden, antwoordt hij zonder twijfel David Bowie & Prince; vrijgevochten individuen die voor Splinter het liberalisme belichamen.