Sanne Staarink

Sanne Staarink (1977) is nieuwslezeres en één van de vaste gezichten bij het RTL Nieuws. Daarnaast is ze geregeld te zien bij RTL Nieuws Laat, Editie NL en RTL Z Nieuws.

Op haar 18e verruilt Sanne het Noord-Hollandse landschap voor de woeste Atlantische kust van Frankrijk. Daar behaalt ze haar VWO diploma (baccalaureaat). Terug in Nederland studeert ze Japankunde aan de economische faculteit van de Erasmus Universiteit. Nadat ze die studie succesvol heeft afgerond studeert ze achtereenvolgens nog af in Linguistics (Manchester) en Archeologie (Leiden). Ze publiceert een boek over de Nederlandse taal en schrijft voor diverse vakbladen en landelijke kranten.

Voordat Sanne in 2011 bij RTL aan de slag gaat, is ze werkzaam voor verschillende regionale zenders. Hier ontwikkelt ze zich op alle gebieden binnen het televisie vak. Ze regisseert en presenteert verschillende programma’s, waaronder een kunst en cultuur magazine, medische programma’s en het nieuws.

Momenteel presenteert Sanne elke vrijdag het Ontbijtnieuws en valt ze regelmatig in voor Jan de Hoop.

Sanne Staarink is een energieke verschijning. Ze onderscheidt zich door haar grote kennis en brede interesse, gecombineerd met een scherpe, spontane en charmante presentatie. Naast Nederlands, spreekt ze vloeiend Frans en Engels. Tot enkele opdrachtgevers van Sanne behoren APG, WNF en FGH Bank.