roos moggre, journalist, presentatrice, management

Roos Moggré

Roos Moggré is journalist, presentatrice en nieuwslezeres. Ze is één van de gezichten van het AVROTROS-actualiteitenprogramma ‘EenVandaag’ en columnist voor de Linda. 

Na haar bachelor Journalistiek en Master Internationale betrekkingen te hebben behaald, begint Roos haar journalistieke loopbaan bij de radio; als verslaggeefster op de nieuwsredactie van Radio M Utrecht (de voorganger van RTV Utrecht). Ze wordt verslaggeefster en presentatrice bij RTV Utrecht en presenteert o.a. het nieuwsprogramma ‘U Vandaag’. Verder doet ze journalistieke ervaring op bij de programma’s ‘Stand.nl’ en ‘NOVA’. 

In 2008 maakt Roos de overstap van de regionale naar de landelijke omroep, en gaat aan de slag bij de NOS. Naast het presenteren van het Journaal en het Jeugdjournaal neemt Roos ook de presentatie van andere NOS evenementen zoals Koningsdag op zich. 

Na ruim 6 jaar voor de NOS werkzaam te zijn geweest, stapt Roos in 2014 over naar WNL. Hier presenteert ze ‘Vandaag De Dag’ (vanaf 2015, ‘Goedemorgen Nederland’). In dit WNL ontbijtprogramma komt een combinatie van nieuws, sport en entertainment aan bod, met elke dag actuele reportages.

In 2018 wordt Roos een van de vaste presentatoren van het actualiteitenprogramma ‘EenVandaag’ van AVROTROS, waar ze tot de dag van vandaag zowel op radio als televisie het programma presenteert. In de lente van 2020 is Roos samen met Splinter Chabot wekelijks te beluisteren bij ‘Proost!’ op NPO Radio1 – een positief getoonzet programma om mensen tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken.

Vanaf maart 2021 schrijft Roos maandelijks columns voor de Linda. Ze schrijft over dingen die ze in haar leven meemaakt, maar ook over zaken die haar verbazen of waarover ze zich boos maakt – ze schrijft over alles waar ze vol verbazing naar kijkt, zowel positief als negatief.

© Foto: Ruud Baan