Roel maalderink, management, roel

Roel Maalderink

Roel Maalderink is programmamaker, journalist en presentator. Hij is onder andere presentator van het VPRO-programma ‘Plakshot’ en is bedenker en maker van de satirische internetserie ‘Voxpop’. Daarnaast presenteert Roel ‘De De Speld Podcast’. In 2020 is hij door de vakjury van de Volkskrant verkozen tot mediatalent van 2021.

Al op 15-jarige leeftijd maakt Roel als stagiair van ‘Draadstaal’ kennis met de mediawereld. Hij krijgt de smaak te pakken en koopt met zijn vrienden een camera om filmpjes te maken voor YouTube en Omroep Amersfoort. In zijn studententijd werkt hij als verslaggever voor onder andere Veronica, BNN Radio en de Wereldomroep. Voor zijn reportageserie ‘In Nederland’ wordt hij genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs. De jury omschrijft zijn stijl als “journalistiek met het flair van de showman en een haarscherpe blik op zijn onderwerp”. In de tussentijd studeert Roel rechten in Utrecht en rondt hij in 2016 zijn master Informatierecht af aan de UvA. Als toekomstig media-jurist schrijft hij zijn scriptie over online shaming en de vrijheid van meningsuiting.

In 2014 wordt Roel verslaggever voor PowNews, maakt hij voor NPO3 een reportageserie vanuit Amerika over Amerikaanse politie en is hij sidekick bij muziekzender Xite. In 2015 werkt hij samen met Peter R. de Vries als verslaggever aan ‘Internetpesters Aangepakt’ op RTL5.
Vanaf 2017 tot heden maakt hij wekelijks voor zijn eigen Youtube kanaal en voor het AD de serie ‘VoxPop’. In ‘Voxpop’ gaat Roel de straat op met de klassieke straatinterview-vraag: wat vindt u van …? Met een actueel onderwerp als insteek zoals vliegschaamte, het basisinkomen, boerenprotesten of toenemende inkomensongelijkheid. Tevens is Roel één van de presentatoren van de ‘AD Live Nieuwsupdate’ en maakte hij eerder voor het AD al ‘Roel in de Regio’ en ‘Zomeruitjes’

Vanaf oktober 2021 presenteert Roel op de zondagavond het satirische VPRO-programma ‘Plakshot’ waarin hij, vanuit zijn eigen woonkamer en samen met zijn broer, door middel van straatinterviews, sketches en parodieën de actualiteit bespreekt én de absurditeit van de media blootlegt. Roel: “Ik heb altijd gedroomd van een eigen televisiestudio met gelikte decors en mooie assistenten, nu is dat het allemaal niet geworden maar thuis op de bank met mijn broer Jos is ook gewoon ontzettend leuk”. Roel zijn stijl is nieuwsgierig, bevlogen en scherp en hij weet als geen ander inhoud te combineren met humor. Eind 2020 werd hij door de Volkskrant verkozen tot mediatalent van het jaar 2021.