Roel maalderink, management, roel

Roel Maalderink

Roel Maalderink is programmamaker, journalist & presentator. Zijn stijl is nieuwsgierig, bevlogen en scherp en hij weet als geen ander inhoud te combineren met humor. De Volkskrant heeft hem in 2020 verkozen tot mediatalent van het jaar.

Wekelijks maakt hij voor zijn eigen Youtube kanaal en voor het AD de serie VoxPop. In Voxpop gaat Maalderink de straat op met een klassieke straatinterview-vraag: wat vindt u van? en dan met een actueel onderwerp als insteek zoals vliegschaamte, het basisinkomen, boerenprotesten of toenemende inkomensongelijkheid. Tevens is Roel een van de presentatoren van de AD Live Nieuws Update en maakte hij eerder voor het AD al Roel in de Regio en Zomeruitjes.

Op 15-jarige leeftijd maakt Roel al kennis met de mediawereld als stagiair bij Draadstaal. Hij krijgt de smaak te pakken en koopt met zijn vrienden een camera om filmpjes te maken voor YouTube en Omroep Amersfoort. In zijn studententijd werkt hij als verslaggever voor onder andere Veronica, BNN Radio en de Wereldomroep. Voor zijn reportageserie ‘In Nederland’ wordt hij genomineerd voor de Philip Bloemendalprijs. De jury omschrijft zijn stijl als “journalistiek met het flair van de showman en een haarscherpe blik op zijn onderwerp”.

In de tussentijd studeerde Roel rechten in Utrecht met een uitwisseling naar Californië en rondt in 2016 zijn master informatierecht af aan de UvA. Als toekomstig mediajurist schrijft hij zijn scriptie over online shaming en de vrijheid van meningsuiting.

In 2014 wordt Roel verslaggever voor PowNews, maakt hij voor NPO3 een reportageserie vanuit Amerika over law enforcement en is hij sidekick bij muziekzender Xite. In 2015 werkt hij als verslaggever met Peter R. de Vries aan Internetpesters Aangepakt op RTL5. Na zijn werk als verslaggever bij PowNews en RTL 5 werkte hij tot slot ook als verslaggever voor KRO-NCRV en AVROTROS.