Rob Kemps

Rob Kemps (1985) is presentator, verhalenmaker, de slimste mens van Nederland, zanger van Snollebollekes en groot fan van Jacques Brel. Rob werd geboren in Best, op 4 uur rijden van Parijs. Als kind droomde Kemps van een carrière als de nieuwe André van Duin.

Begin 2021 deed Rob mee aan het 17e seizoen van De slimste mens, hij won in de finale van presentatrice Emma Wortelboer en cabaretier Andries Tunru. Hij werd erg geliefd bij de kijker en dat werd opgemerkt in televisieland, kort daarna tekent hij een driejarig contract met Talpa Network. Hier heeft hij zijn eigen programma The Wheel gepresenteerd, zat hij in het panel van Wie Kent Nederland en heeft in in 2022 tijdelijk de presentatie van Ik Hou van Holland overgenomen van Linda de Mol. Begin 2023 is het nieuwe programma van Rob ”10 Vragen” te zien.

In de zomer van 2021 gaan Matthijs van Nieuwkerk en Rob samen naar hun lievelingsstad Parijs om een nieuwe serie te filmen wat uiteindelijk een groot succes blijkt te zijn. In Chansons! zetten Matthijs en Rob de volgende stap in hun missie om het Franse levenslied op de kaart te zetten. Na het eerste seizoen komt er ook een Chansons! boek uit. In de zomer van 2022 is er een vervolg gekomen op het eerste seizoen genaamd Chansons!!.

Na de winst van de Slimste Mens en als aanstormend talent mag Rob in 2021 tijdens het Televizier-Ring gala de prijs Televizier-Ster in ontvangst nemen.