Rob Kemps

Rob Kemps (1985), onder meer zanger van Snollebollekes, verhalenmaker, de slimste mens van Nederland, groot fan van Jacques Brel en het Franse chanson werd geboren in Best, op 4 uur rijden van Parijs. Als kind droomde Kemps van een carrière als de nieuwe André van Duin. Via de plaatselijke friettent en wat open podia in Brabant en Amsterdam belandde hij in 2010 in Parijs om zijn droom na te jagen: rondleidingen geven op het kerkhof Père-Lachaise.

Eind 2013 kwam Kemps ‘tijdelijk’ terug naar Nederland voor wat optredens met zijn nieuwe feestact “Snollebollekes” en verovert hij feesttent na feesttent, festival na festival, met in 2019 een absoluut hoogtepunt: 2 uitverkochte shows in het GelreDome! De doorbraak bij het grote publiek kwam in de zomer van 2017 toen Kemps als Snollebollekes zijn nummer ‘Links Rechts’ ten gehore bracht tijdens de huldiging van de Oranjeleeuwinnen die dat jaar het EK Voetbal in eigen land wonnen.

Onlangs deed Rob mee met het 17e seizoen van De slimste mens, de Brabantse feestzanger won in de finale van presentatrice Emma Wortelboer en cabaretier Andries Tunru. Hij werd erg geliefd bij de kijker en dat werd opgemerkt in televisieland, kort daarna tekent hij een driejarig contract met Talpa Network.