michiel vos, talent kitchen, management, journalist

Michiel Vos

Michiel Vos is journalist, jurist en Amerika-correspondent met zowel de Nederlandse als de Amerikaanse nationaliteit. Michiel is als Amerika-deskundige voor verschillende Nederlandse en Belgische televisie- en radionetwerken te zien. Hij schuift aan bij programma’s als Jinek, RTL Boulevard en is wekelijks te horen op de radio bij ‘De Wild in de Middag’ op NPO Radio 2. Daarnaast is hij ook regelmatig te zien als verslaggever bij ‘MSNBC TV’ in de Verenigde Staten. 

Michiel verhuist samen met zijn vrouw Alexandra Pelosi (dochter van Nancy Pelosi, Amerikaans politica van de Democratische Partij en de voorzitster van het Huis van Afgevaardigden in Amerika) naar Amerika om te werken aan ‘Diary of a Political Tourist’, een film over de verkiezingen van 2004. Daarna produceert hij nog vier andere documentaires. Na de geboorte van zijn kinderen vraagt hij staatsburgerschap in Amerika aan en werkt hij samen met zijn vrouw aan de film ‘Citizen USA’, waarvoor ze de Amerikaanse staatsburgerschap ceremonies in alle vijftig staten bijwonen.

In 2013 en 2014 presenteert en regisseert hij zijn eigen tv show ‘My America’, een vierdelige documentaire-essay over zijn zoektocht naar zichzelf als Amerikaan. Voor het tweede seizoen gaat hij nog een stapje verder door zijn persoonlijke verhaal te vertellen over de ‘two America’’s, die hij elke dag ervaart.