Merel Westrik, management, talent kitchen

Merel Westrik

Merel Westrik is journaliste en presentatrice. Voor Net5 presenteerde ze iedere woensdagavond Ladies Night. In deze talkshow, gericht op vrouwen, praatte Merel met een vaste groep vriendinnen van de show en gasten over wat hen opviel in het nieuws, op social media en in hun dagelijkse leven. Voordat Merel in september 2019 de overstap maakte naar Net5, was zij vijf jaar lang dagelijks te zien als presentatrice van het RTL Half Acht Nieuws. Eerst met Rick Nieman en daarna met Antoin Peeters. Tevens was zij de mol in het 19e seizoen van Wie Is De Mol?.

De eerste kneepjes van het televisievak heeft Merel geleerd bij de lokale zender AT5. Hier kwam zij onder andere in aanraking met redactiewerk, nieuwsverslaggeving, live-uitzendingen en docusoaps. Na hier tien jaar werkzaam te zijn geweest, maakte Merel in 2011 de overstap naar WNL waar ze het ontbijtprogramma ‘Vandaag de dag’ gaat presenteren. Daarin behandelde zij de dagelijkse actualiteit met afwisselende gasten uit de politiek tot sport en van misdaad tot entertainment. Daarnaast sloot ze iedere werkweek op vrijdag samen af met haar collega’s Leonie ter Braak of Kristel van Eijk in ‘Vandaag de Vrijdag’. Ook maakte Westrik in 2012 deel uit van het roulerende gezelschap ‘tafelgasten’ in De Wereld Draait Door en presenteerde zij in die zomer het programma ‘Half 8 Live’ op het voormalige tijdslot van DWDD.

In haar vrije tijd duikt Merel maar wat graag de natuur in. Haar voorliefde voor de natuur deelt Westrik met stadsecoloog Martin Melchers met wie ze natuurdocumentaires maakt. In 2010 verschijnt Haring in ’t IJ en in 2015 ‘Amsterdam Wildlife’, waarin zij speurden naar bijzondere beesten in de stad. Tevens schrijven ze in 2019 samen hun eerste boek genaamd In de Bosjes.