Merel Westrik, management, talent kitchen

Merel Westrik

Merel Westrik is presentatrice, journaliste en nieuwslezeres. Ze is één van de vaste gezichten van Net5, en Net5 powered by LINDA. In 2022 is ze te zien in de documentaire ‘Merel onderzoekt #FreeBritney’, in het programma ‘Slokje teveel?’ en volgt ze voor het Net5 programma ‘Baby In Het Buitenland’ zwangere Nederlandse vrouwen die in het buitenland wonen. 

In 2001 start Merel bij de lokale Amsterdamse televisiezender AT5. Hier komt ze in aanraking met redactiewerk, nieuwsverslaggeving, live-uitzendingen en docusoaps. Ze presenteert onder andere ‘AT5 Nieuws’, ‘De Zwoele Stad’ en ‘Kort Amsterdams’.

Na tien jaar voor AT5 te hebben gewerkt, maakt Merel in 2011 de overstap naar WNL. Samen met Eva Jinek presenteert ze het ontbijtprogramma ‘Vandaag De Dag’, waarin ze actualiteiten bespreekt met gasten uit politiek, sport, misdaad en entertainment. Daarnaast sluit ze elke vrijdag samen met co-hosts Leonie ter Braak of Kristel van Eijk de werkweek af met het programma ‘Vandaag de Vrijdag’. In 2012 maakt Merel deel uit van het roulerende gezelschap ‘tafelgasten’ in De Wereld Draait Door en presenteert ze in de zomer het programma ‘Half 8 Live’ op het voormalig tijdslot van DWDD.

Begin 2014 start Merel bij RTL Nieuws om daar avondbulletins te presenteren. In april presenteert ze voor de eerste keer een RTL Nieuws-uitzending samen met Rick Nieman. Na het vertrek van Rick in 2015, neemt Antoin Peeters het stokje over en presenteert Merel het nieuws met hem.  

In haar vrije tijd duikt Merel graag de natuur in. Haar voorliefde voor de natuur deelt Merel met stadsecoloog Martin Melchers, met wie ze natuurdocumentaires maakt: in 2010 verschijnt ‘Haring in ’t IJ’ en in 2015 ‘Amsterdam Wildlife’, waarin Merel en Martin op zoek gaan naar bijzondere beesten in de stad. Ook schrijft het duo in 2019 hun eerste boek genaamd In ‘de Bosjes’. Momenteel werken Merel en Martin aan een nieuwe documentaire. 

In 2019 doet Merel als ‘Mol’ mee met ‘Wie Is De Mol’. Ook maakt ze in de zomer van dat jaar de overstap naar Net5 om het praatprogramma ‘Ladies Night’ te presenteren. In deze talkshow praat Merel met gasten van de show over wat hen opvalt in het nieuws, op social media en in het dagelijkse leven. In 2021 reist Merel af naar Los Angeles voor de LINDA documentaire ‘Merel onderzoekt #FreeBritney’ de #FreeBritney-beweging te onderzoeken. Ter ere van Dry January zet Merel eind 2022 alle feiten en fabels rond alcohol op een rij in ‘Slokje Teveel’?