marlijn weerdenburg, marlijn, management

Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is een presentatrice, actrice en zangeres. Vanaf september 2021 zal Marlijn in de theaters te zien zijn in de musical Diana & Zonen als prinses Diana. Het verhaal van Diana & Zonen schakelt tussen het liefdesverhaal van prinses Diana en prins Charles en de huidige romance tussen prins Harry en Meghan Markle.

Voor KRO-NCRV presenteert ze programma’s als Net ff Anders, Het Voedselgevecht, De Nieuwe Lekkerbek, Aan ’t Zand, Broodje Gezond, Hotel Romantiek, Marlijn: de dolende dertiger en Petticoat. Daarnaast presenteert ze voor AVROTROS samen met Rop Verheijen Moltalk, de live-nabeschouwing van Wie Is de Mol?. Maar Weerdenburg verwierf vooral bekendheid als Danni Lowinksi in de gelijknamige serie die van 2013 tot en met 2016 te zien was op SBS6.

Marlijn studeerde muziektheater aan het Brabants Conservatorium en daaropvolgend aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ook was ze in deze periode stagiaire bij Herman van Veen. Deze ervaringen in het theater leidde tot het duo Miss Molly & Me, samen met Helge Slikker, waarmee ze optreedt. In 2016 doet Marlijn mee aan It Takes Two en wordt ze tweede samen met haar coach Waylon. Marlijn heeft de smaak te pakken en toert sinds het najaar van 2019 met haar eerste solo-theatertour Marlijn Zingt, waarvoor ze samen met haar muzikale helden een heel scala aan liedjes heeft geschreven. Gelijktijdig met de theatertour verschijnen ook de eerste drie nummers van Marlijns hand: Moed, Vanaf Hier en Wonder van de Regen. In maart 2020 is haar eerste album ‘Marlijn’ uitgekomen waar ze zelf ook aan mee heeft geschreven.