marlijn weerdenburg, marlijn, management

Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is een presentatrice, actrice en zangeres. Ze presenteert wekelijks met Rop Verheijen Moltalk en was tot voor kort te zien als presentatrice van Net ff Anders bij KRO-NCRV. Maar Weerdenburg verwierf vooral bekendheid als Danni Lowinksi in de gelijknamige serie die van 2013 tot en met 2016 te zien was op SBS6.

Nadat Danni Lowinski stopt, maakt Marlijn meters als presentatrice. Zo presenteert ze programma’s als Het Voedselgevecht, De Nieuwe Lekkerbek, Aan ’t Zand, Broodje Gezond, Hotel Romantiek, Marlijn: de dolende dertiger en Petticoat.

Marlijn studeerde muziektheater aan het Brabants Conservatorium en daaropvolgend aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ook was ze in deze periode stagiaire bij Herman van Veen. Deze ervaringen in het theater leidde tot het duo Miss Molly & Me, samen met Helge Slikker, waarmee ze optreedt. In 2016 doet Marlijn mee aan It Takes Two en wordt ze tweede samen met haar coach Waylon. Marlijn heeft de smaak te pakken en toert sinds het najaar van 2019 met haar eerste solo-theatertour Marlijn Zingt, waarvoor ze samen met haar muzikale helden een heel scala aan liedjes heeft geschreven. Gelijktijdig met de theatertour verschijnen ook de eerste drie nummers van Marlijns hand: Moed, Vanaf Hier en Wonder van de Regen. Op 13 maart komt haar eerste album uit.

Komend najaar 2020 gaat Marlijn voor de tweede keer het theater in.