Marc van der Linden

Marc van der Linden (1969) is royaltydeskundige en is sinds 2002 de vaste Koninklijk Huis-expert van RTL Boulevard. Hij is daarnaast hoofdredacteur van het tijdschrift Royalty (Audax Publishing) en was hoofdredacteur van het weekblad Weekend.

Elke week informeert hij de kijker over de laatste ontwikkelingen rondom de koninklijke familie en buitenlandse royals. Ook was hij in de Verenigde Staten te zien in de serie ‘Meet the Royals’ op het Arts & Entertainment Network en werkte hij als vaste koningshuisdeskundige voor ‘RTL Deutschland’s Punkt 12’ en ‘Mittags Magazine’.

Naast zijn televisiewerk schreef Van der Linden verschillende, zeer succesvolle boeken over ‘royals’ en was hij werkzaam voor onder meer SBS6 en de TROS. Hij schreef duizenden artikelen over de Nederlandse koninklijke familie en buitenlandse royals voor een groot scala van tijdschriften in binnen- en buitenland, waaronder HP de Tijd, Esquire, AvantGarde, Weekend, Glossy, Bunte, The Daily Mail.

In april 2007 verscheen zijn boek over prinses Máxima en in 2011 verscheen een boek over prins Bernhard: ‘De vrouwen van Prins Bernhard’. Daarin onthulde Marc het bestaan van een vermeende derde buitenechtelijke dochter van prins Bernhard, Mildred Zijlstra. Mildred nam zelf het eerste exemplaar van het boek in ontvangst. Het werd binnen een mum van tijd een heuse bestseller. Al na drie weken was er een vijfde druk van het boek, iets wat maar zelden voorkomt bij Nederlandse publicaties.

Met zijn brede kennis en specialisatie in het Koningshuis is Marc van der Linden een geliefde spreker op dit gebied.