Lize Korpershoek, management, lize

Lize Korpershoek

Lize Korpershoek maakt, illustreert en presenteert online video’s voor zowel haar eigen kanaal, voor omroepen als in opdracht van diverse merken. Ze was bijvoorbeeld één van de vaste gezichten op het YouTube-kanaal van Albert Heijn en maakte de veelbesproken documentaire Mijn Seks is Stuk in samenwerking met de VPRO. In het verleden werkte zij met verschillende partijen, van LINDA TV tot het Ministerie van Cultuur en Onderwijs, van stichting lezen tot Top Notch.

Ook is Lize een grote naam met haar social mediakanalen. Dit begon in 2010 met online bekendheid vanwege het project #helplizeaaneenlaptop, waarmee ze in ruil voor een donatie tekeningen maakte. Naast de laptop leverde haar dit een sponsordeal met tekentablettenfabrikant Wacom en illustratieopdrachten voor o.a. Asics, Converse en Heineken. In 2012 maakte zij de 10-delige serie Op Pad met Petra waarin zij haar moeder de winter doorhielp. Ook de samensmelting van haar katten op Instagram genereerde veel aandacht en haar katten Dirk en Dennie zijn ware Instagram fenomenen te noemen. Mede hierdoor won ze in 2019 de prijs voor Beste Instagrammer vanuit The Best Social Awards. In 2020 heeft Lize met Unieboek Spectrum een prentenboek uitgebracht over De Samensmelting van haar katten, dit heeft ze zelf geschreven en geïllustreerd.

In 2017 begon Lize haar eigen wekelijkse YouTube-show Adviezen van Lize waarin zij antwoord gaf op typische millennial-dilemma’s. Adviezen van Lize was niet alleen te vinden op YouTube, maar ook als rubriek elke donderdagochtend op 3FM en als column in de VIVA. Organisaties als Heinz, IKEA, maar ook het ministerie van Volksgezondheid lieten hun boodschap door Lize in een speciaal voor hen gemaakte aflevering gieten op het Adviezen van Lize kanaal. Ook was Lize in 2018 te horen als presentator van Bezeten van Eten, een podcast van Appie Today. Lize’s presentatie-en interviewstijl is rap van geest, vrij en informeel. Haar toon is vaak humoristisch en betrokken. Deze Podcast won een Europese Loavie award voor beste Podcast serie.

Veelzijdig als zij is maakte ze de daarnaast videoclips voor Anouk, Yellow Claw en Lucky Fonz III. Ook schreef ze de afgelopen jaren columns voor Glamour, Cineville en VIVA en in speelde Lize met haar kat Dirk haar eerste filmrol in de film House of No Limits.

© Foto: Maarten Kools