Liesbeth rasker, management

Liesbeth Rasker

Liesbeth Rasker haar grootste passie is schrijven. Als klein meisje had ze al de droom om ooit bij een tijdschrift te werken. Ze studeerde Nederlandse Literatuurwetenschappen aan de UvA en liep op haar 19e stage bij ELLE. Eerst als stagiaire en later als vaste freelance columnist. Maar het bleef niet alleen bij ELLE, ze schreef verhalen voor Glamour, Cosmopolitan, Flair, Grazia, Libelle en momenteel voor Viva. Onderwerpen die haar aan het hart gaan zijn; emancipatie en feminisme.

Naast schrijven is ook reizen (en hier over schrijven) één van haar grote passies. Dit kan zij perfect combineren als columnist voor Lonely Planet. Liesbeth gelooft in zelfstandigheid als begin van emancipatie en pleit dan ook al jaren dat iedereen, maar zeker vrouwen, minstens één keer alleen op reis geweest moeten zijn. Ze schreef hier een boek over genaamd ‘Solo reizen’. Eerder schreef ze het boek ‘Pinnen in Mongolië en andere oplosbare reisongemakken’. Sinds 4 jaar heeft ze daarnaast ook nog een goed bezochte reiswebsite Bag to Reality.

Momenteel is ze bezig met haar derde boek; over haar stiefmoeder Renate Dorrestein (1954 – 2018). Geen klassieke auteursbiografie, maar een zoektocht naar de mooiste levenswijsheden met de laatste drie weken van Renate’s leven als leidraad.

Onlangs maakte Liesbeth de podcast ‘Dag voor Dag’. Een podcast over het onderwerp ‘rouwen’, iets wat grote invloed heeft gehad op haar leven. Ze stelt zich in deze podcast kwetsbaar op om haar verhaal te vertellen, in de hoop om mensen een steuntje in de rug te geven. Ook heeft ze de podcast De Dienst gemaakt in samenwerking met de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Ze spreekt in deze podcast meerdere medewerkers van de AIVD en ze geeft hiermee een beeld aan de luisteraars hoe het is om te werken bij deze organisatie.

Op Instagram deelt Liesbeth een greep uit haar leven, waar meer dan 50.000 mensen mee kijken met wat ze zoal doet. Door de jaren heen heeft Liesbeth een hoop samenwerkingen gedaan. Zo is ze al jaren brand ambassador voor Moët&Chandon en heeft ze campagnes gedaan voor o.a. Hello Fresh, D-Reizen, Bever, Disney en SuitSuit.

Liesbeth is meerdere keren aangeschoven als tafelgast bij onder andere PauwBeauZomer met Art5 uur live en Koffietijd. Sinds 2 jaar is Liesbeth de reisdeskundige van RTL Boulevard en schuift ze gemiddeld eens per maand aan in de studio. Ze maakt graag ingewikkelde onderwerpen bespreekbaar.