Liesbeth rasker, management

Liesbeth Rasker

Liesbeth is (reis)journalist, auteur en podcastmaker. Ze is auteur van het boek ‘Solo Reizen’, heeft columns geschreven voor o.a. ELLE, Glamour en Lonely Planet en is te horen in de podcastserie ‘Dag Voor Dag’. Momenteel is ze bezig met haar derde boek; een biografische schets over haar stiefmoeder Renate Dorrestein (1954 – 2018). Liesbeth maakt graag ingewikkelde onderwerpen bespreekbaar. Onderwerpen die haar aan het hart gaan zijn o.a. emancipatie en feminisme.

De grootste passie van Liesbeth is schrijven. In lijn met deze droom begint ze met de studie Nederlandse Literatuurwetenschappen aan de UvA en loopt ze op haar 19e stage bij ELLE, waar ze na haar stage freelance columnist wordt. Naast haar werkzaamheden voor ELLE heeft ze geschreven voor o.a. Glamour, Cosmopolitan, Flair, Grazia, Libelle, Viva en Flow Magazine. 

Naast schrijven, is ook reizen een grote passie van Liesbeth. Deze twee passies kan zij perfect combineren wanneer ze start als columnist voor de Lonely Planet. Liesbeth is van mening dat iedereen, met name vrouwen, minstens één keer alleen op reis moet zijn geweest – zelfstandigheid als begin van emancipatie. In 2019 brengt ze over het bovenstaande een boek uit met als titel ‘Solo Reizen’. Eerder schreef ze al het boek ‘Pinnen in Mongolië en andere oplosbare reisongemakken’, en runt ze de goed bezochte reiswebsite ‘Bag To Reality’.  

Ook presenteert Liesbeth verschillende podcasts: in de podcast ‘Diplomatie Raakt’, spreekt ze met verschillende ambassadeurs over hun beroep en de landen waarin zij werkzaam zijn. Daarnaast heeft ze de podcast ‘De Dienst’ gemaakt in samenwerking met de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), waar ze meerdere medewerkers van het AIVD spreekt om de luisteraars een beeld te geven van hoe het is om bij de organisatie te werken. Als ambassadeur van Moët & Chandon heeft ze een vijfdelige podcastserie over champagne gemaakt, en tot slot wordt in 2020 de podcast ‘Dag Voor Dag’ uitgebracht. In de podcast, met als onderwerp rouwverwerking, deelt Liesbeth haar ervaring met rouw en stelt ze zich kwetsbaar op, in de hoop mensen een steun in de rug te kunnen geven. In 2021 is het tweede seizoen van ‘Dag Voor Dag’ uitgekomen. 

Op Instagram deelt Liesbeth voor haar ruim 56.000 volgers een greep uit haar leven, en gaat meerdere samenwerkingen aan met verscheidene grote merken. Zo is ze brand ambassador voor Moët & Chandon en heeft ze campagnes gedaan voor o.a. HelloFresh, D-Reizen, Bever, Disney, SuitSuit en Bumble.

Liesbeth is meerdere keren aangeschoven als tafelgast bij onder andere ’Pauw’, ‘Beau’, ‘Zomer met Art’, ‘5 Uur Live’ en ‘Koffietijd’. Ook was ze de reisdeskundige van RTL Boulevard, waar ze maandelijks aanschoof in de studio. 

Momenteel is Liesbeth bezig met haar derde boek over haar stiefmoeder Renate Dorrestein (1954 – 2018). Het boek zal geen klassieke auteursbiografie worden, maar een zoektocht naar de mooiste levenswijsheden. De laatste drie weken van Renate’s leven zullen als leidraad gebruikt worden.