Leonie ter Braak, management, journaliste, presentatrice

Leonie ter Braak

Leonie ter Braak is presentatrice en journaliste voor Talpa Network. uit. In het voorjaar van 2021 is Leonie presentatrice van het programma ‘Kinderen Kopen een Huis’ waar ze op huizenjacht gaat met de kinderen van een gezien. Hiernaast was ze op SBS6 te zien als presentatrice van Uit het Leven gegrepen: Erasmus MC, Niets Liever dan een Kind, Wat is de uitslag en Marktplaats: heel Holland Handelt. Ook was Leonie in 2020 te zien in Wie Is de Mol? en op het witte doek in de rol van Liesbeth in De beentjes van Sint-Hildegard.

Leonie’s televisie carrière begon bij de regionale zender RTV Oost waar ze vier jaar lang onder meer een dagelijkse talkshow presenteerde. Tijdens haar periode bij RTV Oost ontwikkelde ze zich geleidelijk aan op alle mogelijke gebieden als presentator, programmamaker en journalist. Tussentijds maakte Leonie ook een uitstapje naar de NPO als verslaggever voor de Keuringsdienst van Waarde, maar haar definitieve overstap naar Hilversum maakte ze toen ze ging werken bij Talpa Producties als formatontwikkelaar.

Hoofdredacteur Bert Huisjes van omroep WNL vond het zonde dat Leonie geen gebruik meer maakte van haar kwaliteiten als presentator en benaderde haar als nieuw gezicht, naast Eva Jinek en Merel Westrik toentertijd, voor het succesvolle ochtendprogramma Goedemorgen Nederland op NPO 1 wat ze uiteindelijk vijf jaar lang presenteert voordat ze de overstap maakt naar Talpa Network.