Leonie ter Braak

Leonie ter Braak is model, presentatrice en journaliste. Ze is één van de vaste gezichten van SBS6, te zien in het programma ‘Kinderen Kopen een Huis’ en het datingprogramma ‘Cupido Ofzo’.

De televisie carrière van Leonie begint bij de regionale zender RTV Oost, waar ze o.a. ‘Prikkels’ en ‘Vet Plat’ presenteert. Daarnaast presenteert ze van 2007 tot 2011 het praatprogramma ‘En Dan Nog Even Dit’. In de vier jaar dat Leonie bij RTV Oost werkzaam is, ontwikkelt ze zich tot een vaardig presentator, programmamaker en journalist.

In 2010 start Leonie als verslaggever voor het NTR-programma ‘Keuringsdienst Van Waarde’, waar ze opvalt bij WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes. Hij vindt het zonde dat Leonie geen gebruik meer maakt van haar kwaliteiten als presentator, en benadert haar voor het ochtendprogramma ‘Vandaag De Dag’ (later ‘Goedemorgen Nederland’) op NPO 1. Leonie zal 5 jaar het programma samen met Eva Jinek en Merel Westrik presenteren, voordat ze de overstap maakt naar Talpa.

Leonie gaat bij Talpa Producties als formatontwikkelaar aan de slag, en is in verschillende programma’s te zien, zoals ‘Hufterproef’, ‘Hart Van Nederland’, ‘Mars Tegen Venus’ en ‘Niets Liever Dan Een Kind’. Ook is ze op SBS6 te zien als presentatrice van het programma ‘Uit Het Leven Gegrepen: Erasmus MC’, waar ze mooie en ontroerende verhalen uit het ziekenhuis een podium geeft. Ook is Leonie in 2020 te zien in ‘Wie Is de Mol?’, op het witte doek in de rol van Liesbeth in ‘De beentjes van Sint-Hildegard’, en maakt ze voor het Algemeen Dagblad met bekende en onbekende ouders de serie ‘De Roze Hel’.

In het voorjaar van 2021 is Leonie presentatrice van het programma ‘Kinderen Kopen een Huis’ waar ze op huizenjacht gaat met de kinderen van verschillende gezinnen. Ook start ze in oktober 2021 met het SBS6-datingprogramma ‘Cupido Ofzo’, waar ze singles met autisme, een licht verstandelijk beperking of niet-aangeboren hersenletsel ontvangt in haar pop-up datingbureau.