Klaas van Kruistum, management, talent kitchen

Klaas van Kruistum

Klaas van Kruistum is iedere zaterdagochtend te zien als presentator van ZappLive, een interactief programma waarbij de kijker invloed heeft op de uitzending en met bekende gasten, gadgets & trends, maffe filmpjes en te leuke spellen. Daarnaast is Klaas als presentator te zien van het naar hem vernoemde programma Klaas Kan Alles: een stoer populairwetenschappelijk kinderprogramma over alles wat snel, groot, apart, interessant en verbazingwekkend is. In dit programma bewijst hij dat hij (bijna) alles kan.

Daarnaast was Klaas te zien op NPO 1 met ‘FC De Helden’, over het ontstaan van een nieuwe eredivisie binnen het voetbal waarin mensen met een beperking de hoofdrol krijgen. Zij mochten eindelijk hun droom waarmaken en voetballen voor een grote club in een eigen competitie.

Naast zijn werk voor de televisie is Van Kruistum ook online actief. Op zijn YouTube kanaal post hij regelmatig de leukste video’s zoals Klaas Komt Kieken waarin hij de grootste helden van zijn kijkers bezoekt en fotografeert. Via zijn Instagram account neemt hij zijn volgers zo veel mogelijk mee achter de schermen en deelt hij exclusieve kiekjes. Tevens is Van Kruistum ambassadeur van Unicef Nederland.

Voorheen presenteerde Van Kruistum 10 seizoenen lang Checkpoint (EO) wat hem uiteindelijk zelfs de Gouden Stuiver in 2014 opleverde. Andere programma’s waarin Klaas de afgelopen jaren te zien was als presentator zijn o.a. De Rekenkamer, Ik Neem Je Mee, Bestemming Onbekend, 3 Onderzoekt, Zapp Your Planet, Kerst met de Zandtovenaar, Beste Vrienden, en Zapp Goes Serious. Naast bovengenoemde programma’s zullen veel mensen Klaas ook kennen van het populaire programma Wie Is De Mol?, waarin hij uiteindelijk in seizoen 16 de Mol bleek te zijn.

Na een aantal halve studies en een propedeuse HBO-V werd Klaas aangenomen bij de EO als dj bij 3FM. Daarna besloot hij toch nog verder te gaan studeren, eerst verpleegkunde en later rechten aan de Universiteit Utrecht. Deze maakte hij echter niet af en al snel keerde Klaas terug naar 3FM om ruim drie jaar lang elke zondagavond Xion te presenteren. Daarna vertrekt Van Kruistum naar YAM FM waar hij twee jaar lang heeft gewerkt. Het vertrouwde nest trekt toch aan hem en Klaas besluit terug te gaan naar 3FM waar hij het programma Klaas Vaak! presenteerde. Van 2006 tot 2014 was hij iedere zondagavond van 22.00-24.00 uur te horen met Jouw Weekendfinale!, maar ook tijdens gezamenlijke uitzendingen op festivals zoals Pinkpop, Rock Werchter, North Sea Jazz, Lowlands en Serious Request. Naast 3FM viel Klaas af en toe in op Radio 1. In 2008 maakte Van Kruistum naast radio kennis met televisie.

© Foto: Stijn Ghijsen