Jurre Geluk

Jurre Geluk is presentator en programmamaker. Hij is één van de vaste gezichten van de BNNVARA, en presenteert o.a. ‘Je Zal Het Maar Hebben’, Spuiten en Slikken: Jurre’s Date, en het Zapp programma ‘Steken en Prikken’.

In 2013 studeert Jurre af als uitvoerend performer aan de musicalacademie Lucia Marthas, Institute For Performing Arts. Na zijn opleiding speelt hij in verschillende musicals, zoals in de musical ‘Jersey Boys’ (als understudy van de hoofdrol Frankie Valli) én in Disney’s ‘Beauty And The Beast’. Jurre besluit zich nog meer te verbreden en solliciteert bij de BNNVARA Academy – een opleidingstraject waar jonge presentatoren worden klaargestoomd voor het werk als mediaprofessional. Hij wordt twee keer afgewezen, maar geeft niet op; in 2016 wordt hij aangenomen als presentator bij 101.TV.

Na een jaar voor 101.TV gepresenteerd te hebben, mag Jurre doorstromen naar zijn eerste televisieprogramma ‘Spuiten en Slikken’. Hij maakt voor het Youtube kanaal van Spuiten en Slikken onder andere de online serie ‘Jurre’s Date’, waarin hij met gasten spreekt die je niet snel zelf te spreken krijgt, zoals een stripper, pornoactrice en een camgirl. Daarnaast presenteert hij het programma ‘Je Zal Het Maar Hebben’ waarin hij inspirerende en dappere jongeren met een aandoening of ziekte ontmoet die alles uit het leven halen. Eerder presenteerde Jurre de donderdagshow van ‘Club HUB’: een liveshow over internet en televisie, mocht hij voor het programma ‘3 Op Reis Midweek’ afreizen naar Sri Lanka en presenteerde hij in 2019 samen met Geraldine Kemper de ‘Lust For Life-test’.

In januari 2021 presenteert Jurre samen met Emma Wortelboer ‘De Nationale Sekstest’. In maart is hij te zien in een eenmalige aflevering van ‘In de Corona Kreukels’ – een uitzending over hoe de corona-crisis de mentale gezondheid van jongeren beïnvloedt, en de gevolgen hiervan. Ook presenteert hij samen met Emma het ZAPP programma ‘Steken en Prikken’, waarin ze onderzoeken wat er gebeurt als je gestoken wordt door insecten die je in je achtertuin kan vinden. In oktober 2021 maakt Jurre de vierdelige video-serie ‘Dealen met Designerdrugs’ waarvoor hij in de wereld van 3-MMC duikt. Hij onderzoekt wie de gebruikers zijn van de designerdrug, wie er geld verdient aan de verkoop van de drug, en spreekt met mensen wiens levens zijn verwoest door het middel. Ook probeert hij de drug zelf, om erachter te komen wat 3-MMC zo populair maakt.