Joel broekaert, journalist, management, talent kitchen

Joël Broekaert

Joël Broekaert is programmamaker en restaurantrecensent voor NRC. Zijn culinaire interesse brengt hem verder dan nationale en internationale toprestaurants. Het gaat hem niet alleen om wat er op het bord ligt, maar ook waar het vandaan komt en hoe het daar terecht is gekomen. Dit onderzoekt hij dan ook in het tweede seizoen van zijn serie De Smaak van Joël die in de zomer van 2019 werd uitgezonden. In 2020 gaat Joël het theater in met zijn show ‘Proefles met Joël Broekaert’ waarin hij de bezoekers meeneemt op reis langs de vijf basissmaken en ontelbare aroma’s die wij als mensen kunnen onderscheiden. Niet alleen in woord en beeld, maar vooral door samen te proeven.

Joël komt echter uit een andere hoek, hij heeft Geschiedenis en Journalistiek gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn journalistieke carrière begon als stagiair bij Vrij Nederland. Later liep hij stage bij Amerika-correspondent Erik Mouthaan van RTL Nieuws te New York.

Na zijn studies werkte Joël tijdelijk als economie-correspondent in New York voor de NRC. In 2010 begon Joël als redacteur binnenland bij nrc.next. Sinds 2012 heeft hij zich gespecialiseerd als voedseljournalist. Nu schrijft hij columns voor Vrij Nederland en recenseert restaurants in Nederland voor NRC Handelsblad. Daarnaast maakt hij jaarlijks met Vrij Nederland een kookboekenspecial.

Sinds november 2018 houdt Joël zich ook bezig met presenteren. Hij heeft zijn eigen programma bij KRO-NCRV. In het eerste seizoen van ‘De 5 smaken van Joël’ vloog hij de hele wereld over om antwoord te geven op prangende etensvragen. In 2016 werd Joël tweede bij het KRO-NCRV Programma De Slimste Mens.

Joël Broekaert als spreker

Joël benadert zijn onderwerpen altijd met humor. Door zijn aanstekelijke enthousiasme is hij een uitermate onderhoudende spreker. Hij overtuigt u graag van noodzaak en de geneugten van het kop-tot-staart-eten of neemt u mee op zijn gedane reizen naar duurzame tonijnvisserijen op de Malediven of het beste restaurant ter wereld NOMA in Kopenhagen.

Laat u zich niet op het verkeerde been zetten door zijn rebelse uiterlijk. Joël is een doorgewinterde journalist, die de juiste vragen weet te stellen en zich niet makkelijk laat afschepen. Door deze kwaliteiten is hij een ideale debatleider, die waar nodig de diepte in duikt, maar ook op een luchtige manier de vaart erin kan houden.

Naar aanleiding van de impact en omvang van het coronavirus zijn er in Nederland verschillende maatregelen getroffen die grote impact hebben op ieder, zo ook voor onze talenten. Talent Kitchen volgt alle maatregelen van het RIVM. Het team van Talent Kitchen is gewoon bereikbaar.

Neem gerust contact met ons op. Mochten wij niet direct telefonisch bereikbaar zijn, dan kun je ook altijd mailen naar info@talentkitchen.nl. De meest actuele informatie en alle vragen en antwoorden rondom het coronavirus vind je via: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden#nederland