Jessica Gyasi

Jessica Gyasi is model, schrijver en cultureel ondernemer, geboren en getogen in Amsterdam, met Ghanese roots. Op vijftienjarige leeftijd werd ze ontdekt in een dansstudio door modelagent Tony Jones. Haar verschijning op de cover van de eerste editie van de Nederlandse ‘Elle Girl’ leverde haar een internationaal contract met Ford Models op en ze werd hierdoor een succesvol high fashion model.

In 2016 studeerde ze af als sociaal ondernemer met een minor creatief schrijven. Het onderwerp van haar scriptie ‘etnische diversiteit in mode en tijdschriften’ kwam niet als een verrassing. Dit zijn onderwerpen die haar aan het hart gaan.

Tijdens haar stage bij het Nederlandse culttheater Rialto werd haar interesse voor speelfilms gewekt. Ze vindt het vooral interessant hoe je d.m.v. media bewust de samenleving kan beïnvloeden, zowel voor- als achter de camera. In 2011 startte ze een productiebedrijf en schreef ze verschillende tv-formats. Haar doel was om jongvolwassenen te inspireren en bewust te maken van onderwerpen als diversiteit, beeld en (persoonlijk) ondernemerschap. In 2015 produceerde ze haar eerste korte film ‘Achterbaks’. Momenteel maakt ze een documentaire genaamd ‘het proces achter’; over het diversifiëren van de mode-industrie. Hiervoor werkt ze samen met invloedrijke namen uit de mode-industrie. Ze streeft ernaar om jonge vrouwen uit alle lagen van de bevolking te betrekken en te empoweren.

Verder schreef Jessica artikelen voor Harpers Bazaar NL en in het voorjaarsnummer van Vogue.

Jessica vindt het leuk om cultureel en sociaal gedrag te observeren en bespreekbaar te maken. De reizen die ze voor haar werk maakt zijn hier ook een grote bron van inspiratie voor. Onlangs gaf Jessica zich bloot in een zeer persoonlijke TEDtalk. Daarnaast was Jessica lid van het panel tijdens de diversity talk op het Vogue Festival.