Jeroen Pauw, management, talent kitchen

Jeroen Pauw

Jeroen Pauw is journalist en presentator. Jarenlang vervulde hij een rol op het late night slot van de NPO: van 2006 t/m 2014 met Pauw & Witteman en na het stoppen van Paul Witteman van 2014 t/m 2019 met Pauw. In december 2019 kondigt Jeroen aan te stoppen met Pauw en zich toe te leggen op een nieuw programma bij BNNVARA. “Andere gesprekken en reportages met iets meer lengte en diepte dan het ‘gesprek van de dag’ en de ‘waan van de week’.”

De carrière van Jeroen begon op de radio. Vanaf 1979 werkte hij voor onder meer het ANP, de Wereldomroep, de NCRV en de Vara. Ook was Jeroen Pauw vaste presentator van de radioprogramma’s Het Oog op Morgen en BNN’s Storing. De komst van commerciële televisie in Nederland, in 1989, markeerde het begin van zijn televisieloopbaan. Bij RTL werd hij, samen met Loretta Schrijver, het gezicht van de nieuwsbulletins en presenteerde hij onder meer Studio Rembrandt en Een Kwestie Van Kiezen.

In 2001 stapte Jeroen Pauw over naar de publieke omroep, waar hij meewerkte aan verschillende producties van BNN, Vara en NPS. Ook was hij één van de anchors van actualiteitenrubriek Nova.

Jeroen Pauw wordt geprezen om zijn flair en scherpe interviewstijl. In 1999 won hij een Gouden Beeld met Kwestie van kiezen en in 2004 werd hij uitgeroepen tot TV-persoonlijkheid van het jaar. In 2010 roept JFK Pauw uit tot Greatest Man van het jaar en in 2014 en 2015 wint Jeroen de Sonja Barend Award. In 2014 voor zijn interview met Fleur Agema in 5 jaar later en in 2015 voor zijn interview met Frans Timmermans in Pauw. In 2017 wint hij een TV beeld voor beste programma met 5 jaar later. Begin 2019 ontving Jeroen de Ere-Zilveren Nipkowschijf voor zijn journalistieke diepgang, die hij combineert met broodnodige luchtigheid én ogenschijnlijke nonchalance. En eind 2019 wordt Jeroen uitgeroepen door Broadcast Magazine tot Omroepman van het Jaar.

© Foto: Annemieke van der Togt