Gregory sedoc, journalist, atletiek, talent kitchen, management

Gregory Sedoc

Gregory Sedoc is een voormalig Nederlandse hordeloper, atletiek analist bij de NOS en presentator voor AVROTROS. Hier maakt hij programma’s als Knappe Koppen, waarin hij zich samen met topwetenschappers buigt over lastige vragen van kijkers en Sportlab Sedoc, over technologische ontwikkelingen in de sportwereld. In 2018 was Gregory te zien als deelnemer aan Expeditie Robinson.

Als hordeloper haalde Sedoc zijn grootste succes op 2 maart 2007; op de Europese indoorkampioenschappen in Birmingham won hij de 60 meter horden. Verder nam Sedoc driemaal deel aan de Olympische Spelen (in Athene, Beijing en Londen). In 2009 trok hij het Nederlands record op de 60 meter horden indoor naar zich toe. Dit record is nog steeds ongeëvenaard. Tijdens de sportzomer van 2015 was Gregory werkzaam bij de NOS als atletiek-analist en zijn verslaggeving en presentatie kunsten bleven niet onopgemerkt.

Samen met andere atleten maakte Gregory Sedoc deel uit van de Defensie Topsport Selectie (DTS) en werd hij bevorderd tot sergeant. Na zijn periode bij de Nederlandse Defensie is Gregory nu actief voor de politie in Den Haag.

© Foto: Ruud Baan