Frits Wester

Frits Wester (1962) is journalist en vooral bekend als parlementair verslaggever. Hij geeft al sinds 1994 gezicht aan de politieke verslaggeving van het RTL Nieuws. In deze rol schuift hij als commentator ook regelmatig aan in andere radio- en televisieprogramma’s.

Zijn nauwe betrokkenheid bij de politiek begint al op jonge leeftijd wanneer hij in Alkmaar het CDJA (CDA-jongeren) opricht. Enige tijd later stroomt hij door naar de landelijke politiek en in 1985 treedt hij in dienst bij de CDA Tweede Kamerfractie. Daar wordt hij in 1990 Hoofd Voorlichting en woordvoerder van fractieleider Elco Brinkman.

Naast politiek heeft Frits nog een andere passie. Als fervent zeiler zet hij zich op verschillende manieren in voor de sport en is hij onder meer lid van de Raad van Advies binnen Vinea Zeilscholen. Ook is hij ambassadeur van goede doelen als Hulphond Nederland en de Nationale Sportweek.

Met zijn jarenlange ervaring wordt Frits Wester regelmatig gevraagd als dagvoorzitter of spreker op te treden op verschillende symposia en congressen, zoals hij eerder al deed voor onder andere de Rabobank en Bouwend Nederland.