Fons Hendriks, management, Talent Kitchen

Fons Hendriks

Fons Hendriks is presentator en iedere maandagavond te zien als co-host in het AVROTROS programma Radar. Hierbij duikt hij in consumentenproblemen voor ‘Radar Checkt’.

Fons begon enkele jaren geleden aan de studie politicologie aan de UVA. Deze studie maakte hij niet af omdat zijn ambities toch ergens anders lagen. Wel hield hij aan zijn studie een politieke talkshow over: De Hoge Heren Van Amsterdam. Deze talkshow werd uitgezonden op Salto/AT5 en kreeg zelfs een prijs als de beste nieuwkomer op de Amsterdamse televisie.

Fons besloot de Veronica-Academy te volgen om in een half jaar tijd alle kneepjes van het televisie-vak onder de knie te krijgen. Zo leerde hij produceren, regisseren, formatteren én presenteren. Vervolgens kwam hij terecht bij een tv-productiebedrijf als format-ontwikkelaar, hij was daar het brein achter verschillende televisieprogramma’s. Deze duizendpoot wilde echter meer en door zijn interview met oud burgervader van Amsterdam, Job Cohen, kwam hij uiteindelijk in het team van Rambam terecht. Hij schuwde geen enkele undercover actie en stond bekend om zijn charme-offensief.  Ook was Fons te zien in het programma Jan Rijdt Rond – waarin hij opzoek ging naar bijzondere verhalen – en in het RTV Noord-Holland programma KoopKracht. Dit programma van de Consumentenbond zat vol met tips en tests om kijkers te helpen en te adviseren.

Daarnaast was Fons eerder te zien in een vast item in de talkshow van Eva Jinek genaamd 4 minuten met… Hij interviewde hiervoor Bekende binnen-, en buitenlanders die hij binnen vier minuten zo veel mogelijk vragen mocht stellen.