Fons Hendriks, management, Talent Kitchen

Fons Hendriks

Fons Hendriks is presentator en verslaggever. Hij is iedere maandagavond te zien als co-host van het consumentenprogramma ‘Radar’ van AVROTROS, en heeft zijn eigen programma ‘Radar Checkt!’.

Fons start aan de studie politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Deze studie maakt hij niet af omdat hij zich realiseert dat zijn ambities toch ergens anders liggen. Wel houdt hij aan zijn studie een politiek talkshow over getiteld ‘De Hoge Heren Van Amsterdam’. De talkshow wordt uitgezonden op Salto/AT5 en krijgt de prijs als beste nieuwkomer op de Amsterdamse televisie.

Fons besluit de Veronica-Academy te volgen, om zo in een half jaar tijd alle kneepjes van het televisie-vak te leren. Hij leert produceren, regisseren, formatteren én presenteren. Vervolgens komt hij terecht bij een tv-productiebedrijf als format-ontwikkelaar, waar hij het brein is achter verschillende televisieprogramma’s. Deze duizendpoot wil echter meer en, mede na zijn interview met oud burgervader van Amsterdam Job Cohen, komt hij uiteindelijk in 2013 als verslaggever in het team van ‘Rambam’ terecht. Hij schuwt geen enkele undercover actie en staat bekend om zijn charme-offensief. Ook is Fons te zien in het programma ‘Jan Rijdt Rond’ waarin hij op zoek gaat naar bijzondere verhalen, en in het RTV Noord-Holland programma ‘KoopKracht’. Dit programma van de Consumentenbond zit vol met tips en tests om kijkers te helpen en te adviseren over zaken/producten, zoals zelfrijdende auto’s, wasmachines en het verschil in zorgkosten binnen verschillende ziekenhuizen. Daarnaast is Fons eerder te zien in een vast item in de talkshow van Eva Jinek genaamd ‘4 minuten met…’. Hij interviewt hiervoor bekende binnen-, en buitenlanders en stelt hen binnen vier minuten zoveel mogelijk vragen.

Van 2017 tot heden is Fons op maandagavond te zien als co-host van het consumentenprogramma ‘Radar’ van AVROTROS. Ook is hij in de zomer van 2021 te zien in zijn eigen tv-serie ‘Radar Checkt!’. In dit programma worden problemen van consumenten verholpen en opzienbarende zaken aan de kaak gesteld. Zo wordt illegale handel in moedermelk blootgelegd en worden gemeenten aangesproken op hun daklozenbeleid.

© Foto: Ruud Baan