floortje dessing, floortje, presentatrice, management

Floortje Dessing

Floortje Dessing is presentatrice en programmamaker. Ze heeft als presentatrice van diverse reisprogramma’s inmiddels een ontelbare hoeveelheid kilometers afgelegd. Ze was maar liefst 8 jaar lang het gezicht van BNN 3 op Reis en tegenwoordig reist ze de hele wereld over voor haar programma Floortje naar het einde van de Wereld. Hierin gaat ze langs bij mensen die aan het einde van de wereld wonen. Vanuit passie, vanuit overtuiging of simpelweg omdat ze hun hart volgen. Floortje draait een paar dagen mee in hun leven om hun verhalen te horen en om te ervaren hoe het is om aan het einde van de wereld te wonen. In 2016 won Dessing met Floortje naar het einde van de wereld de Gouden Televizier-Ring met maar liefst 64 procent van de publieksstemmen. In 2017 werd Floortje ook nog uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar door Broadcast Magazine .

In 2020 zocht Floortje het dichter bij huis voor Floortje Blijft Hier waarvoor ze het land introk op zoek naar inspirerende verhalen in tijden van de coronacrisis.

In 1992 begint de loopbaan van Floortje Dessing bij de radio. Eerst als producer en dj bij Radio Veronica tot ze in 1995 overstapt naar televisie en haar eerste kilometers aflegt voor Veronica programma’s Young Americains, Trexx en de Camel Trophy. In de jaren die volgen maakt ze meerdere programma’s voor de commerciële zenders, tot ze in 2007 overstapt naar de publieke omroep Llink. Haar kindje 3 op Reis is geboren en wanneer Llink ophoudt te bestaan, gaat het programma verder als het huidige BNN 3 op Reis. In 2016 maakte Floortje een tweedelige docu- serie ‘Floortje terug naar Syrie’. Hiervoor maakte ze dezelfde reis als 8 jaar daarvoor voor 3 op Reis, toen door een vreedzaam land, nu door een verwoest land getekend door de burgeroorlog. Voor deze documentaire wint Dessing in een Rockie Award in de categorie ‘Social & Investigative’ tijdens het Banff World Media Festival in Canada. 

Ondanks dat ze niet veel in Nederland is, doet Floortje nog veel meer naast programma’s maken. Ze is ambassadrice van het Rode Kruis en Max Havelaar. Met compagnon Guido Keff heeft Floortje de uitgeverij Keff & Dessing Publishing, waarmee ze onder meer haar boeken 365 dagen onderweg, 25 wereldroutes die je gedaan moet hebben en100 wereldplekken die je gezien moet hebben publiceert. Daarnaast heeft ze met vrienden ook nog een camping in Zandpol die ze in 2017 openden.

© Foto: Jacqueline de Haas