floortje dessing, floortje, presentatrice, management

Floortje Dessing

Floortje Dessing is presentatrice, programmamaker en auteur. Ze heeft als presentatrice van diverse reisprogramma’s inmiddels een ontelbare hoeveelheid kilometers afgelegd. Ze was maar liefst 8 jaar lang het gezicht van BNN 3 op Reis. Daarna maakte Floortje haar tweedelige docu- serie ‘Floortje terug naar Syrie’. Momenteel werkt ze aan een nieuw seizoen van ‘Floortje naar het einde van de wereld’, wat uitgezonden zal worden op NPO1. In 2016 won het tv-programma Floortje naar het einde van de wereld de Gouden Televizier-Ring met maar liefst 64 procent van de stemmen. In 2017 werd Floortje ook nog uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar door Broadcast Magazine .

In 1992 begint de loopbaan van Floortje Dessing bij de radio. Eerst als producer en dj bij Radio Veronica tot ze in 1995 overstapt naar televisie en haar eerste kilometers aflegt voor Veronica programma’s Young Americains, Trexx en de Camel Trophy. In de jaren die volgen maakt ze meerdere programma’s voor de commerciële zenders, tot ze in 2007 overstapt naar de publieke omroep Llink. Haar kindje 3 op Reis is geboren en wanneer Llink ophoudt te bestaan, gaat het programma verder als het huidige BNN 3 op Reis.

Ondanks dat ze niet veel in Nederland is, doet Floortje nog veel meer naast programma’s maken. Ze is ambassadrice van het Rode Kruis en Max Havelaar en startte in 2006 een eigen fair trade kledingzaak Nukuhiva. Inmiddels wordt deze duurzame kleding in zowel Amsterdam als Utrecht verkocht. Met compagnon Guido Keff heeft Floortje de uitgeverij Keff & Dessing Publishing, waarmee ze onder meer haar boeken 365 dagen onderweg, 25 wereldroutes die je gedaan moet hebben en100 wereldplekken die je gezien moet hebben publiceert.

© Foto: Jacqueline de Haas