filemon wesselink, management, talent kitchen

Filemon Wesselink

Filemon Wesselink is presentator en reporter bij BNNVARA. In de serie ‘Filemon en de Complotten’ geeft hij een inkijkje in de wereld van de complotdenker. Hiernaast was hij een van de gezichten van RamBam en eerder te zien in programma’s als De Psycho Show, Vreemdgaan met Filemon, Filemon slaat door, Filemon op de wallen, Filemon staat strak, De week van Filemon, Try before you die, Spuiten en Slikken en Afkicken. Ook maakte hij spraakmakende reportages voor o.a. de ‘Madiwodovrijdagshow’ en ‘Het verbond van ongeleide correspondenten’.

In het programma ‘Het is hier autistisch’, waarin hij mensen met autisme volgt in hun dagelijkse leven, krijgt Filemon zelf de diagnose autisme-spectrumstoornis. Een tweede seizoen van dit programma kon niet uitblijven waarin hij dieper het spectrum in duikt.

Naast zijn werkzaamheden voor BNNVARA maakt Filemon ook wel eens een uitstapje naar andere zenders. Zo is hij in 2017, 2018 en 2019 te zien als reporter in Tour de Jour op RTL, een programma over de Tour de France. Ook maakte hij het KPN-programma Clubhuis16 waarin hij Nederlandse topsporters ontving en er bijzondere sportreportages voorbij kwamen van bekende verslaggevers.

Niet alleen als presentator en reporter heeft Filemon succes; ook als radio-DJ heeft hij veel uren gemaakt. Zo was Wesselink in 2005 als vaste verslaggever te horen bij 3FM-programma Wout! en deed hij in 2006 verslag van het WK Voetbal voor Radio1, 3FM en BNN. Verder maakte Filemon het Radio1-programma De wereld van Filemon en De overnachting. In 2011 verscheen zijn boek ‘Ik, Papa’ waarin hij op een geestige en eerlijke manier beschrijft hoe het is om vader te worden. In 2019 lanceert Filemon het platform Filemon in de ICT om te zorgen dat de vacaturegraad binnen de ICT daalt door de sector te introduceren bij talenten die vooralsnog aan de zijlijn staan.

Filemon studeerde aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede en belandde via een interne radio-opleiding bij BNN, waar hij werd opgeleid tot verslaggever. Filemon was voor het eerst op TV te zien in het programma World according to BNN, als Betuwe-verslaggever.

© Foto: Michel Schnater