Filemon Wesselink

Filemon Wesselink is programmamaker en presentator bij PowNed. Hiernaast werkt hij ook als formatontwikkelaar bij het productiebureau Witte Geit.

Voordat hij in 2022 de overstap naar PowNed maakte heeft hij voor BNNVARA door de jaren heen verschillende programma’s gemaakt. In de serie ‘Filemon en de Complotten’ geeft hij een inkijkje in de wereld van de complotdenker. Hiernaast was hij een van de gezichten van RamBam en eerder te zien in programma’s als De Psycho Show, Vreemdgaan met Filemon, Filemon slaat door, Filemon op de wallen, Filemon staat strak, De week van Filemon, Try before you die, Spuiten en Slikken en Afkicken. Ook maakte hij spraakmakende reportages voor o.a. de ‘Madiwodovrijdagshow’ en ‘Het verbond van ongeleide correspondenten’.

In het programma ‘Het is hier autistisch’, waarin hij mensen met autisme volgt in hun dagelijkse leven, krijgt Filemon zelf de diagnose autisme-spectrumstoornis. Een tweede seizoen van dit programma kon niet uitblijven waarin hij dieper het spectrum in duikt.

Niet alleen als presentator en reporter heeft Filemon succes; ook als radio-DJ heeft hij veel uren gemaakt. Zo was Wesselink in 2005 als vaste verslaggever te horen bij 3FM-programma Wout! en deed hij in 2006 verslag van het WK Voetbal voor Radio1, 3FM en BNN. Verder maakte Filemon het Radio1-programma De wereld van Filemon en De overnachting. In 2011 verscheen zijn boek ‘Ik, Papa’ waarin hij op een geestige en eerlijke manier beschrijft hoe het is om vader te worden. Ook is Filemon sinds 208 werkzaam bij DigiBende, een professionele ontwikkelingsgelegenheid voor jongeren tussen de 12 en 28 jaar die zich willen ontwikkelen en op zoek zijn naar perspectief.

© Foto: Michel Schnater