Elen Demir

Elen is politicoloog, radio- en tv-maker. Ze groeide op in het centrum van de macht met stages bij het Europees Parlement, de Tweede Kamer, de Anne Frank Stichting en Jinek. Tevens, zat ze als politiek dier in een succesvol campagneteam voor de winnaar van de Europese verkiezingen.

Ze heeft ook gezien hoe politiek een andere wending kan nemen tijdens haar Erasmus uitwisseling in Turkije, vlak na de couppoging. Tijdens deze dynamische studententijd doemde de vraag op wat ze wilde doen met haar leven. Om deze vraag te beantwoorden begon ze de podcast El&. Daar heeft ze bekende en onbekende Nederlanders geïnterviewd over hun authentieke levenspad.

Als net afgestudeerde politicoloog is ze in verkiezingstijd de politiek gaan verslaan als politiek-economisch redacteur bij WNL. Na twee maanden presenteerde en maakte ze al economische onderzoeksprogramma’s voor NPO 2. Het programma belichtte economische onderwerpen vanuit de bril van millennials: bijvoorbeeld crypto, de huizenmarkt, vrouwenemancipatie en de coronaschulden.

Voor WNL trad ze vaak op in de media: een marathoninterview van 2.5 uur op Radio1 met Fidan Ekiz, als gast bij Goedemorgen Nederland en radio-interviews over economische onderwerpen voor de volgende generatie. Ze wordt veel gevraagd door politieke partijen, mediaprogramma’s, bedrijven en overheidsinstellingen om haar expertise in te zetten voor politiek, politiek-economische zaken, media, inclusie en gender-gerelateerde onderwerpen.

Door op te groeien tussen mensen met gezaghebbende posities heeft ze een natuurlijke omgang met de autoriteit. Ze is oprecht, nieuwsgierig en betrokken en behandelt mensen met flair.

Foto: Estelle Schiricke