Daphne bunskoek, presentatrice, management, talent kitchen

Daphne Bunskoek

Daphne Bunskoek is presentatrice en actrice en was in het voorjaar van 2020 iedere werkdag te zien als presentatrice van 5 Uur Live op RTL 4. Eerder was Bunskoek te zien als presentatrice van House Rules Holland op Net5, programma’s rondom IDFA en speciale uitzendingen voor Holland Doc en voor de VPRO Gesprek op 2, Premier gezocht, de uitreiking van de Gouden Kalf en het Cannes filmfestival. In 2013 was zij één van de kandidaten van Wie Is De Mol en presenteerde in datzelfde jaar het programma Volgende Week van RTL 4.

Daphne Bunskoek begon haar carrière bij de regionale zender Omroep Oost. Via deze zender rolde ze door naar muziekzender TMF waar ze diverse muziekprogramma’s presenteerde. Bij de KRO presenteerde Daphne onder andere Ook dat nog!, Ik doe alles voor jou en Goedemorgen Nederland.

In 2005 werd Bunskoek een van de vaste gezichten van RTL Boulevard en was ze één van de presentatoren van RTL Travel. Na RTL maakte Bunskoek een overstap naar de publieke omroep waar ze De tafel van vijf presenteerde en het radio1 programma Tros Nieuwsshow.

Naast presenteren vertolkte Daphne ook verschillende rollen in Nederlandse televisieseries als actrice. Zo speelde ze in de serie Keyzer en De Boer Advocaten, de comedyserie S1ngle en de rol van Suus in De Fractie en in 2020 voor het eerst op het witte doek in De beentjes van Sint-Hildegard. Daarnaast is ze ambassadrice van Plan Nederland, waarvoor ze in 2015 300 kilometer door Vietnam fietste.