Daphne bunskoek, presentatrice, management, talent kitchen

Daphne Bunskoek

Daphne Bunskoek is presentatrice en actrice. Ze is één van de vaste gezichten van RTL Boulevard. Ook was ze eerder te zien als presentatrice van House Rules Holland op Net5, VPRO Gesprek op 2, speciale uitzendingen voor Holland Doc, WNL, Goedemorgen Nederland en 5 Uur Live.

Daphne meldt zich na meerdere studies aan bij de Theaterschool in Kampen waar ze de opleiding Docent Drama volgt. Voor de studie loopt ze drie maanden een toneelstage in Calgary in Canada.

Haar televisiedebuut maakt Daphne bij de regionale zender Omroep Oost, waarna ze de overstap maakt naar de muziekzender TMF. TMF gooit al zijn presentatoren in het diepe, en dat vereist flexibiliteit en improvisatievermogen. Daphne weet hier goed mee om te gaan en presenteert voor de zender verschillende programma’s als ‘Morning Call’, ‘TMF Café’ en ‘TMF Late’. Bij concurrent MTV is ze ook te zien: twee keer in de week is ze presentatrice van ‘Late & Lazy’.

In september 2002 verruilt Daphne TMF voor WNL om daar het ochtendprogramma ‘Goedemorgen Nederland’ presenteren. Onder de hoede van Jeroen Pauw perfectioneert ze hier haar presentatie- en interviewtechniek. Ook presenteert ze de programma’s ‘Ook Dat Nog!’ en ‘Ik Doe Alles Voor Jou’.

In 2005 stapt ze over naar RTL, en wordt ze een van de vaste gezichten van RTL Boulevard. Daarnaast is ze te zien als een van de presentatoren van RTL Travel. In 2008 maakt ze de overstap naar de publieke omroep waar ze ’De Tafel Van Vijf’ en het Radio 1 programma ‘Tros Nieuwsshow’ presenteert.

Daphne is o.a. te zien als presentatrice van ‘House Rules Holland’ voor Net5, ‘Gesprek op 2’ voor de VPRO en de uitreiking van de Gouden Kalf in 2011. In 2013 is ze één van de kandidaten van ‘Wie Is De Mol’, en presenteert ze het programma ‘Volgende Week’. In 2018 keert Daphne terug naar RTL, en is ze tot mei 2020 iedere werkdag te zien als presentatrice van ‘5 Uur Live’. Voor het eerste seizoen van Het Perfecte Plaatje op Reis in 2022 ging Daphne mee als kandidaat. Sinds 2022 is ze weer een van de vaste gezichten van RTL Boulevard.

Naast presenteren vertolkt Daphne ook verschillende rollen in Nederlandse televisieseries als actrice. Zo speelt ze in de serie ‘Keyzer en De Boer Advocaten’, de comedyserie ‘S1ngle’ en de rol van Suus in ‘De Fractie’. In 2020 is ze voor het eerst op het witte doek te zien in ‘De beentjes van Sint-Hildegard’. Daarnaast is ze ambassadrice van Plan Nederland, waarvoor ze in 2015 300 kilometer door Vietnam fietste.