Charlotte Nijs, management, talent kitchen

Charlotte Nijs

Charlotte Nijs is journaliste, presentatrice en politiek verslaggeefster bij ‘Hart van Nederland’. Ook is ze bekend van haar deelname aan ‘Wie Is De Mol’, waarin ze in 2021 verliezend finalist werd.

Na het behalen van haar VWO-diploma, start Charlotte aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Na haar afstuderen kan ze meteen aan de slag op de internetredactie van BNN. Binnen een jaar groeit ze door naar eindredacteur van de afdeling.

Na haar functie bij BNN stapt Charlotte over naar Sanoma’s ‘WTF.nl’. Ze wordt het gezicht van de website en maakt haar eerste meters als verslaggever. Charlotte interviewt nationale en internationale sterren en vliegt de wereld over om items te draaien. Charlotte wordt gevraagd om de Lifestyle-pijler van Nu.nl op te starten en de branded content afdeling op te zetten. Tijdens haar tijd bij Nu.nl zorgt ze voor een stijging in de kwaliteit en kwantiteit van de gesponsorde content.

In 2017 stapt Charlotte over naar SBS6 en wordt ze verslaggever voor ‘Hart van Nederland’. Ze specialiseert zich in de politiek en wordt in 2018 politiek verslaggever van het nieuwsprogramma. Daarnaast maakt ze de podcast ‘Oh Oh Den Haag’ over politiek en de gewone Nederlander. Charlotte blijft als politiek verslaggever niet onopgemerkt; voor de documentaire ‘Hart van de Democratie’ wordt ze ruim een jaar lang gevolgd door documentairemakers Suzanne Raes en Liesbeth Witteman. Vanaf januari 2019 is ze één van de vaste gezichten van ‘6 Inside’, en in 2021 doet ze mee aan het 21ste seizoen van ‘Wie is de Mol?’, waar ze uiteindelijk verliezend finalist wordt.

Charlotte Nijs gebruikt haar creativiteit, expressiviteit en energie om een verhaal over te brengen. Als journalist zit bovenop de actualiteit, maar verdiept ze zich ook in de achtergronden van verhalen en mensen. Dit valt ook anderen op: in 2018 wordt Charlotte genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs – een prijs voor talentvolle jonge radio- en televisiemakers. Ze behandelt human interest-verhalen op een speelse wijze, maar ook moeilijke en gevoelige onderwerpen mijdt ze niet. Charlotte is niet op haar mondje gevallen en een aanwinst voor de Nederlandse mediawereld.