Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal (1962) is internationaal ondernemer en investeerder.

Haar ondernemerscarrière begint in de jaren negentig in Rusland, waar ze de grootste onafhankelijke uitgeverij van Rusland opzet. In 2000 verkoopt ze haar bedrijf.

In Nederland wordt ze vooral bekend door haar inzet voor bewustwording in financiële zaken, bijvoorbeeld door haar boeken en tv-optredens. Het grote publiek kent haar door televisieprogramma’s als ‘Dragon’s Den’ (KRO), ‘Ten Einde Raad’ (NCRV), ‘Een Dubbeltje Op Zijn Kant’ (RTL4) en ‘Divorce Hotel’ (RTL4).

Annemarie schrijft wekelijks een column voor De Telegraaf. Eerder schreef ze columns voor Het Financieel Dagblad en had ze een rubriek in de Margriet. Daarnaast is ze investeerder in verschillende bedrijven en ondernemingen.

Verder heeft Annemarie verschillende boeken geschreven waaronder ‘Succes’ (2009), ‘Ambitie’ (2010), ‘Exit’ (2011), ‘Financiële Workout’ (2013), ‘Een Dubbeltje op zijn Kant’ (2013) en ‘Winst’ (2014).

Annemarie van Gaal is een bevlogen spreker en weet als geen ander haar publiek te boeien. Een lezing van Annemarie is toegankelijk, leerzaam, onderhoudend en inspirerend. Ze praat gepassioneerd over alle aspecten van het ondernemerschap waarbij lef en innovatie altijd een grote rol spelen. Zo behoren o.a. GGZ, MKB Westland, Rabobank en Helicon tot haar opdrachtgevers.