Anita Witzier, management, talent kitchen

Anita Witzier

Anita Witzier is bekend als presentatrice van een breed scala aan programma’s. Zo presenteert ze voor KRO-NCRV programma’s als Anita Wordt Opgenomen, De Reünie, Nieuwe Boeren en Voor wie steek jij een kaarsje op?. Dit jaar was Anita verslaggever voor het jaarlijks terugkerende programma The Passion. Eerder presenteerde ze onder andere Memories, Dokters vs Internet, Mag Dat?!, Blootgewoon, Hier slapen jullie en De Leukste Jaren.

In 1988 begon Anita als omroepster bij Veronica. Later presenteerde ze verschillende tv-programma’s bij Veronica, waaronder Take 5, Summertime, Veronica reisgids, De 100.000 Guldenshow, Oh wat ben je mooi en de Nationale Teleloterij.

Anita stapt in 1996 over naar de KRO, waar ze eerst te zien is als presentatrice van de ASO-Show. In 1997 wordt ze het gezicht van de succesvolle reeks Memories, waarin oude liefdes herenigd worden. Ook presenteerde ze onder andere Hints, Tien voor Taal, Het Huwelijk, Recht uit het Hart en Liefde voor Later. In 2007 won Anita Witzier de Zilveren Televizier-ster.

Anita schrijft tevens columns voor weekblad Margriet en is ambassadeur van het Nationaal Reuma Fonds en Stichting Hulphond Nederland. In 2011 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, voornamelijk vanwege haar inzet voor het Reuma Fonds. Ook is ze in 2019 ambassadeur van de Nationale Vereniging de Zonnebloem tijdens het jubileumjaar.

© Foto: Stijn Ghijsen