Andrew Makkinga

Andrew Makkinga weet alles over politiek en Jazz. Twee werelden die weinig gemeen lijken te hebben, maar Andrew uitstekend weet te combineren in zijn werk als (radio)presentator en debatleider.

Andrew wordt geboren in Uganda en woonde enige tijd in Sudan en Nepal, waar hij op jonge leeftijd al feeling ontwikkelt voor maatschappelijke en politieke issues. Op negenjarige leeftijd wordt hij geadopteerd en verhuist hij naar Groningen. Op 17-jarige leeftijd neemt Andrew als jongste debutant plaats als panellid in het VARA Lagerhuis. Zijn talent blijft niet onopgemerkt en na zijn Lagerhuis-periode presenteert Andrew het hiphopprogramma ‘De Battle’, live reportages voor de NPS en maakt hij de stap naar radio. Een korte periode werkt hij afwisselend voor 3FM, Lijn5 en 3VOOR12.nl.

Het grote Nederlandse publiek kent hem als verslaggever voor de NTR tijdens live uitzendingen van muziekfestivals als North Sea Jazz en tot voor kort als radio DJ voor Radio 6. Begin dit jaar heeft Andrew zijn focus verlegd om zich nog meer te kunnen richten op politiek en maatschappelijk gerelateerde opdrachten. Opdrachtgevers als het Ministerie van Buitenlandse ZakenABPASN BankWerkenbijdeEU.nl en de verkiezing Het beste raadslid van Nederland in opdracht van Pauw & Witteman passeren de revue. En daarnaast schoof hij met regelmaat aan in Pauw & Witteman, wanneer het ging om politieke kwesties in binnen- en buitenland.

Naar aanleiding van de impact en omvang van het coronavirus zijn er in Nederland verschillende maatregelen getroffen die grote impact hebben op ieder, zo ook voor onze talenten. Talent Kitchen volgt alle maatregelen van het RIVM. Het team van Talent Kitchen is gewoon bereikbaar.

Neem gerust contact met ons op. Mochten wij niet direct telefonisch bereikbaar zijn, dan kun je ook altijd mailen naar info@talentkitchen.nl. De meest actuele informatie en alle vragen en antwoorden rondom het coronavirus vind je via: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden#nederland