info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Splinter Chabot

Splinter Chabot

Splinter Chabot is programmamaker en politiek expert maar ook een rasoptimist en allemansvriend. In het AVROTROS-programma ‘SPLINTER, in de politiek’, opende hij deuren die normaal gesloten bleven, van de geheime gangen van het Binnenhof tot de lievelingsplekken van politici. Ook verschijnt hij regelmatig in diverse praatprogramma’s. Zo is hij sinds 2017 tafelheer bij DWDD, was hij meerdere malen te gast bij Jinek en is hij regelmatig te gast bij het programma Spraakmakers van NPO Radio 1.

Iedereen is kunstenaar! Met die liberale visie begon Splinter Chabot aan zijn studie Politicologie aan de UvA en was hij twee jaar bestuurder bij de Amsterdamse JOVD-afdeling. Als voorzitter in Amsterdam organiseerde hij onder andere de succesvolle Amsterdamse Hand-in-hand mars. Het jaar daarop werd hij verkozen tot de Landelijk Voorzitter van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD).

Als Splinter gevraagd wordt naar zijn politieke voorbeelden, antwoordt hij zonder twijfel David Bowie & Prince; vrijgevochten individuen die voor Splinter het liberalisme belichamen.

Splinter Chabot als dagvoorzitter of spreker

Splinter wordt gekenmerkt door energie, enthousiasme en eigenzinnigheid. Als dagvoorzitter geeft hij elk evenement de levendigheid en sjeu die het nodig heeft. Naast politiek is Splinter ook goed bekend met de theaterwereld en actualiteiten in het algemeen.