info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Roel Maalderink

Roel Maalderink

Roel Maalderink is programmamaker, journalist & presentator. Zijn stijl is nieuwsgierig, bevlogen en scherp en hij weet als geen ander inhoud te combineren met humor.

Op 15-jarige leeftijd maakt Roel kennis met de televisiewereld als stagiair bij Draadstaal. Hij krijgt de smaak te pakken en koopt met zijn vrienden een camera om filmpjes te maken voor YouTube en Omroep Amersfoort.  In zijn studententijd werkt hij als verslaggever voor onder andere Veronica, BNN Radio en de Wereldomroep. Voor zijn reportageserie ‘In Nederland’ wordt hij genomineerd voor de Philip Bloemendalprijs. De jury omschrijft zijn stijl als “Journalistiek met het flair van de showman en een haarscherpe blik op zijn onderwerp”.

In de tussentijd studeerde Roel rechten in Utrecht met een uitwisseling naar Californië, en rondt in 2016 zijn master informatierecht af aan de UvA. Als toekomstig mediajurist schrijft hij zijn scriptie over online shaming en de vrijheid van meningsuiting.

In 2014 wordt Roel verslaggever voor PowNews, maakt hij voor NPO3 een reportageserie vanuit Amerika over law enforcement en is hij sidekick bij muziekzender Xite. In 2015 werkt hij als verslaggever met Peter R. de Vries aan Internetpesters Aangepakt op RTL5. Na zijn werk als verslaggever bij PowNews en RTL 5 wordt hij tot slot ook verslaggever voor de AVROTROS.

Sinds 2016 heeft Roel zijn eigen Youtube kanaal VOXPOP. Voor deze show maakt hij wekelijks een originele en humoristische reportage over de actualiteit. Door de scherpe en actuele onderwerpen, haalt Roel met VOXPOP regelmatig sites als Parool, LindaNieuws en Geenstijl. Naast online succes is VOXPOP ook bekend bij de traditionele media. Zo zenden onder andere tafelprogramma’s zoals DWDD, Pauw, RTL Late Night en Jinek regelmatig zijn VOXPOP video’s uit als actualiteitssnack.

In samenwerking met AD maakte hij daarnaast ook de online series Roel in de Regio en Zomeruitjes. Sinds 2019 is Roel wekelijks te zien als presentator bij de AD Ochtendshow To Go.

Roel Maalderink als dagvoorzitter

Ook als dagvoorzitter en debatleider combineert Roel inhoud met humor. Op toegankelijke wijze, met een knipoog en met bravoure weet hij zijn publiek mee te nemen.