info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Rik van de Westelaken

Rik van de Westelaken

Rik van de Westelaken is een Nederlandse journalist, presentator en programmamaker. Hij presenteert het actualiteitenprogramma ‘EenVandaag’ en het was afgelopen seizoen weer te zien als presentator van het populaire programma ‘Wie is de mol?’.

Rik begon in 1995 zijn tv-carrière bij de Amsterdamse Stadszender AT5 als redacteur, verslaggever en presentator. Na drie jaar maakte hij de overstap naar het NOS-Journaal. Rik is zeventien jaar lang verbonden geweest aan de NOS. Hij volgde in die periode onder meer training bij het Reuters Institute in Londen en liep een korte stage bij CNN.

Hij deed een aantal keer verslag van speciale uitzendingen van de NOS zoals het huwelijk en de inhuldiging van koning Willem-Alexander, de Paralympische Spelen in Peking 2008, het Bevrijdingsdag concert en de dag van Nationale rouw na het neerstorten van vlucht MH17.

Ook was Rik incidenteel gastdocent op de School voor Journalistiek in Utrecht.

Na zijn tijd bij het journaal, is Rik verder gegaan met presenteren bij Net5. Daar presenteerde hij het nieuwe seizoen van Peking Express. Daarnaast maakte hij een reportagereeks ‘Rik Over de Grens’ waarvoor hij de hele wereld over reisde op zoek naar interessante thema’s en bijzondere ontmoetingen. Per 1 mei 2018 stapte Rik over naar AVROTROS.

Verder was Rik te zien in programma’s als 3 op reis, Nieuwsllink, de speelfilms ‘Spion van Oranje’, ‘Zomerhitte’ èn was hij in 2015 een van de kandidaten van Wie Is De Mol waar hij als winnaar eindigde. Ook presenteerde Rik begin 2016 Moltalk bij de AVROTROS met Viviënne van den Assem als sidekick. Daarnaast zat Rik in de jury voor de Gouden Strop (2012) en de Jos Brink prijs voor homo-emancipatie (2013 – 2015). In 2014 was hij de stem van het luisterboek ‘Oud worden zonder het te zijn’ van Rudy Westdorp.

Rik van de Westelaken als dagvoorzitter

Rik onderscheidt zich door zijn grote kennis, gecombineerd met een scherpe, spontane en charmante presentatie. Hij is een enthousiaste en open gespreksleider en weet als geen ander een discussie in goede banen te leiden. Tot eerdere opdrachtgevers behoren onder andere Politie Amsterdam, Stichting Lezen & Schrijven, HvA, Philharmonie Zuid Nederland, Accenture B.V. en Oracle.

www.rikvandewestelaken.nl