info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Renze Klamer

Renze Klamer

Renze Klamer is televisie en radio presentator die recentelijk te horen was op NPO Radio 1 met Dieper in de nacht en hiervoor op BNNVARA met de dagelijkse talkshow ‘Na het Nieuws’. Dit programma werd meteen na het NOS Journaal uitgezonden op themakanaal ‘NPO 1 Extra’. In ‘Na het Nieuws’ ging Renze met een nieuwe generatie talkshowgasten dieper in op de onderwerpen uit het nieuws.

Eerder presenteerde hij samen met Robbert Meeder op NPO Radio 1 het doordeweekse avondprogramma ‘Langs de Lijn En Omstreken’. Ook presenteerde hij voor die zender ‘Dit is de Dag’. Renze Klamer maakte in september 2018 de overstap naar BNNVARA. Daarvoor werkte hij negen jaar bij de EO.

Renze is geboren in Rotterdam en gaat na de middelbare school een economische opleiding doen in Breda. Via een stage komt hij bij de EO terecht waar hij gaat werken voor de afdeling Marketing & Communicatie.

In 2010 wordt hem gevraagd een screening te doen voor potentiële nieuwe presentatoren. Renze gaat verschillende programma’s presenteren en doet veel ervaring op als presentator van de internetrubriek ‘Makkelijk praten achteraf’ van het tv-programma ‘Knevel & Van den Brink’.  Eenzelfde rubriek had hij in 2012 in het tv-programma ‘1 Voor de Verkiezingen’. Ook had Klamer in 2014 en 2015 een vaste rol in het NPO 2-debatprogramma ‘Arena’ en presenteerde hij op NPO 1 Extra de aftertalk van ‘The Passion’.

Renze Klamer als dagvoorzitter

Renze Klamer wordt regelmatig benaderd om als dagvoorzitter een evenement in goede banen te leiden.