info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Merel Westrik

Merel Westrik

Merel Westrik is journalist, presentatrice en documentairemaakster. Voordat Merel bij Net5 kwam, was zij dagelijks te zien als presentatrice van het RTL Half Acht Nieuws. Daarnaast was zij de mol van ‘Wie Is De Mol’ 2019. Naast haar presentatiewerk voor RTL maakte Westrik samen met stadsecoloog Martin Melchers ook natuurdocumentaires. In 2015 verscheen ‘Amsterdam Wildlife’, waarin zij speurden naar bijzondere beesten in de stad.

In augustus werd bekendgemaakt dat Merel vanaf 1 september bij Net5 een eigen talkshow zou krijgen gericht op vrouwen, Ladies Night. Ze praat in haar nieuwe programma samen met een groep vaste vriendinnen over wat hen opviel in het nieuws, op social media en in hun dagelijkse leven.

Voordat Merel de overstap maakte naar RTL was ze werkzaam bij omroep WNL waar ze het ontbijtprogramma ‘Vandaag de dag’ presenteerde. Daarin behandelde zij de dagelijkse actualiteit met afwisselende gasten uit de politiek tot sport en van misdaad tot entertainment. Daarnaast sloot ze iedere werkweek op vrijdag samen af met haar collega’s Leonie ter Braak of Kristel van Eijk in ‘Vandaag de Vrijdag’. Ook maakte Westrik in 2012 deel uit van het roulerende gezelschap ‘tafelgasten’ in De Wereld Draait Door en presenteerde zij in die zomer het programma ‘Half 8 Live’ op het voormalige tijdslot van DWDD.

De eerste kneepjes van het televisievak heeft Merel geleerd bij de lokale zender AT5. Hier kwam zij onder andere in aanraking met redactiewerk, nieuwsverslaggeving, live-uitzendingen en docusoaps. Na hier tien jaar werkzaam te zijn geweest, maakte Merel in 2011 de overstap naar WNL.

Merel Westrik als dagvoorzitter

Naast haar journalistieke werkzaamheden wordt Merel Westrik regelmatig gevraagd als dagvoorzitter. Merels spontane, warme en vooral humoristische manier van het leiden van een evenement die ze op de juiste manier afwisselt met haar inhoudelijke kennis, maken haar tot een veelgevraagd dagvoorzitter. Tot haar opdrachtgevers behoren onder andere de Week van de Ondernemer, BoerCroon en het Ministerie van Defensie.