info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Marijn Frank

Marijn Frank

Marijn Frank is een van de verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde en het online gezicht van De Monitor. Voor dat laatste maakt ze wekelijks filmpjes waarin ze laat zien wat de stand van zaken is rond onderwerpen die De Monitor behandelt. Eerder presenteerde Frank programma’s als De Rekenkamer, Het Beloofde Land, De Prijsvechter en DocTalks IDFA Special.

Naast presentatrice en verslaggever is Marijn ook documentairemaakster. In 2007 maakte ze de documentaire Pappa is weg en ik wilde nog wat vragen als afstudeerfilm voor de Nederlandse Film en Televisie Academie. De documentaire is een indringend portret van een familie die geobsedeerd zwijgt. In dit ontwapenende egodocument ging Marijn op zoek naar de identiteit van haar zwijgzame vader. Tijdens het Nederlands Film Festival in 2007 won ze met deze film de Tuschinski Film Award.

In 2012 maakte ze de jeugddocumentaire Bente’s Stem, die op vele internationale festivals werd vertoond waaronder het Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam (IDFA). In 2015 verscheen Vleesverlangen. Hierin vraagt Marijn zich af of we massaal verslaafd zijn aan vlees. Net als vele anderen, wordt Marijn heen en weer geslingerd tussen haar lust voor vlees en het verlangen een beter en verstandiger mens te zijn. In de film gaat zij op zoek naar schokkende en grappige argumenten om tot een goede keuze te komen. En in 2017 verscheen Slagershart waarin Frank de 13-jarige slagerszoon Wessel volgt. Hij twijfelt over zijn toekomst. Wil hij later werken met levende dieren of wordt hij slager, net als zijn vader en opa?

 

Marijn als dagvoorzitter en spreker

Door Marijn haar ervaring is zij een veelgevraagd dagvoorzitter en spreker in de food gerelateerde evenementen. Zo heeft zij onder meer gewerkt voor AgriFoodTech, Natudis, Marine Stewardship Council, MVO en Alliantie Verduurzaming Voedsel.