info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Lucille Werner

Lucille Werner

Lucille Werner is bekend als presentatrice van verschillende televisieprogramma’s, zoals Mijn Laatste Keer, De Mis(s) Verkiezing, Pointless, Lingo en Get the Picture.

In 2005 is Lucille voor het eerst te zien als presentatrice van het programma Lingo. Ze is het gezicht van het programma, tot het in 2014 stopt. De carrière van Lucille begon bij RTL 4-programma Showtime. In eerste instantie als redacteur, vervolgens als verslaggever. Haar presentatiedebuut maakt ze bij Actueel Shownieuws. Bij RTL 4 was ze vervolgens te zien in The Big Entertainment Club, Zomerkampioen, Henny’s Houseparty en Puzzeltijd. In 2001 stapt Lucille over naar de AVRO, waar ze onder meer de programma’s Alle Dieren Tellen Mee en Get the Picture presenteert. Hierna keerde ze terug bij RTL als een van de presentatrices van 5 Uur Live.

Ook is Werner achter de schermen actief als programmamaakster en richtte ze in 2006 haar eigen stichting op: De Lucille Werner Foundation. Als programmamaakster maakte ze in 2006, 2007 en 2017 de Mis(s) Verkiezing, waarin gehandicapte vrouwen strijden om de titel Mis(s) Onbeperkt Nederland. In 2008 en 2009 was ze te zien in de CAPawards en maakt ze een jeugdvariant genaamd Cappies.

Deze programma’s zijn een succes en dragen bij aan positieve beeldvorming over mensen met een handicap. Een doel waar ze zich met haar stichting de Lucille Werner Foundation dagelijks met veel passie voor inzet. Die inzet bleef niet onopgemerkt, in 2010 werd ze namelijk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

Lucille Werner als dagvoorzitter en spreker

Naast haar werkzaamheden voor haar stichting en televisie, treedt Lucille regelmatig op als dagvoorzitter en spreker. Eerder gaf ze bijvoorbeeld lezingen voor onder meer Shell, het Ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, ABN AMRO en Microsoft. Daarnaast werkte ze op internationaal niveau voor bijvoorbeeld de European Broadcasting Union en presenteerde ze het jaarlijkse Rose d’Or Festival. Andere opdrachtgevers van Lucille zijn o.a. Hortigala, Holland Casino, Belcompany, HeldCare, Flevopenningen en het UW.

http://www.lucillewerner.nl/

https://www.lwfoundation.nl/