info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Linda Hakeboom

Linda Hakeboom

Linda Hakeboom is documentairemaker, presentatrice en journalist. Momenteel werkt ze aan een documentaire over NikkieTutorials; de Nederlandse YouTube-ster en visagiste met meer dan 11 miljoen volgers. Tot voor kort was Linda ook te zien zijn in het scherpe reisprogramma Trippers (voormalig Spuiten en Slikken op Reis) op BNNVARA, waarin ze de levens van mensen over de hele wereld filmt. Zo maakte ze o.a. een reportage over de reden achter de golf aan illegale abortussen op de Filipijnen en een verhaal over de hoge zelfmoord cijfers in Japan.

Naast de vele reizen naar het buitenland voor Trippers, heeft Linda in 2017 ook een documentaire gemaakt: #DJ. Deze documentaire ging over het heftige leven van DJ Bram Fidder en was te zien op NPO3. In hetzelfde jaar deed Linda mee aan The Big Escape, wat ze uiteindelijk heeft gewonnen!

Voorheen was Linda ook te zien als een van de gezichten van het VARA-programma RamBam, maar kennen we haar natuurlijk ook van haar documentaires over Douwe Bob, Jett Rebel, Jan Jaap van der Wal en de high class escortwereld voor TLC. Ook maakte ze haar eigen BNN-documentaireserie over bekende mannen met een stevig imago, genaamd Linda’s Mannen. Daarin zag je Giel van StukTV, Lil’ Kleine, Timor Steffens en voetballer Ricardo Kishna.

Linda Hakeboom kreeg op de School voor Journalistiek in Utrecht volledig tegen haar zin in een camera in haar handen gedrukt. Schrijver wilde ze worden, dus wat moest ze met dat ding? Uiteraard leek het eerste filmpje dat ze maakte nergens op, maar ze was gegrepen: beelden deden iets met haar. En zo geschiedde. Inmiddels is Linda alweer járen documentairemaker en presentatrice.

www.lindahakeboom.com