info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Liesbeth Staats

Liesbeth Staats

Liesbeth Staats presenteert ze elke vrijdagnacht Nooit meer slapen op NPO Radio 1. Daarnaast was ze voorheen één van de vaste gezichten van het reportageprogramma Brandpunt+, dat presenteerde ze met Henk van der Aa, Tom Kleijn en Nadia Moussaid.

Liesbeth maakte en presenteerde ook de 4-delige KRO-NCRV serie ‘De Baby-Industrie’ die begin dit jaar op televisie te zien was. Hierin reist zij af naar verschillende gebieden in het buitenland om de wereld van commerciële draagmoeders en anonieme eiceldonoren te ontdekken.

Voorheen presenteerde Liesbeth het NTR Programma De Kennis van Nu. Daarnaast was ze iedere zondag- op maandagnacht tussen 02.00 en 06.00 uur te horen op Radio 1 met Martijn Grimmius in Nachtkijkers. Hierin kijken ze terug op de afgelopen week, vooruit naar de week die komen gaat en laten ze verhalen horen die normaal gesproken verborgen blijven.

Daarvoor maakte ze vlieguren in de journalistiek als verslaggever en presentator bij AVRO’s EenVandaag  en was ze jarenlang het gezicht van het NOS Jeugdjournaal. In 2005 won ze de Cinekid Kinderkast Publieksprijs voor haar verslaggeving voor het Jeugdjournaal van de Tsunami in Azië. “Je hebt een carte blanche om iedereen het hemd van het lijf te vragen”. Dat is wat Liesbeth Staats al van kinds af aan aantrekt in de journalistiek.

Liesbeth studeerde Nederlandse taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en literatuur aan de Sorbonne in Parijs. Tijdens haar studie in Amsterdam liep ze stage bij de Amsterdamse tvzender AT5. Ze kon er blijven werken als verslaggever op de nieuwsredactie, daarna maakte ze de overstap naar het NOS Jeugdjournaal. In 2011 begon ze haar bedrijf StaatsTV en ze sloot zich aan bij The Media Sisters. Twee creatieve organisaties, die formats ontwikkelen voor tv en internet.

Liesbeth Staats als dagvoorzitter

Liesbeth Staats wordt in het bedrijfsleven graag ontvangen als dagvoorzitter. Met haar journalistieke achtergrond weet ze zich vrijwel ieder thema en branche eigen te maken.

PDF – Liesbeth Staats