info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Leonie ter Braak

Leonie ter Braak

Leonie ter Braak is presentatrice bij SBS6 en was te zien bij NET5 als vaste teamcaptain in Mars tegen Venus met Jan Versteegh en Gordon. Daarnaast is zij dit najaar te zien als presentatrice van Niets Liever dan een Kind dat wordt uitgezonden op SBS6. Hierin volgt ze koppels en singles bij wie zwanger raken op de traditionele manier niet lukt of niet mogelijk is. Eerder presenteerde ze voor SBS al de programma’s Wat is de uitslag en Marktplaats: heel Holland Handelt. Voordat Ter Braak begin 2018 naar SBS vertrok, was vijf jaar lang het gezicht van Goedemorgen Nederland. Inmiddels is Leonie dagelijks te zien als presentatrice van Shownieuws.

Leonie’s televisie carrière begon bij de regionale zender RTV Oost waar ze vier jaar lang onder meer een dagelijkse talkshow presenteerde. Tijdens haar periode bij RTV Oost ontwikkelde ze zich geleidelijk aan op alle mogelijke gebieden als presentator, programmamaker en journalist. Tussentijds maakte Leonie ook een uitstapje naar de NPO als verslaggever voor de Keuringsdienst van Waarde, maar haar definitieve overstap naar Hilversum maakte ze toen ze ging werken bij Talpa Producties als formatontwikkelaar.

Hoofdredacteur Bert Huisjes van omroep WNL vond het zonde dat Leonie geen gebruik meer maakte van haar kwaliteiten als presentator en benaderde haar als nieuw gezicht, naast Eva Jinek en Merel Westrik toentertijd, voor het succesvolle ochtendprogramma Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Leonie ter Braak als dagvoorzitter

Haar ervaring als presentatrice van actuele nieuwsshows bij WNL en RTV Oost hebben er voor gezorgd dat Leonie niet alleen van veel zaken goed op de hoogte is, maar dat zij ook breed georiënteerd is. Dat aangevuld met haar redactionele ervaring zorgt er voor dat ze als dagvoorzitter vanuit de basis mee kan denken en is ze meer dan alleen een presentator. Leonie denkt graag inhoudelijk mee. Haar insteek is positief, verfrissend, betrokken en ook humor is haar zeker niet vreemd.