info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Jojanneke van den Berge

Jojanneke van den Berge

Jojanneke van den Berge is journalist en een veelzijdig televisietalent. Sinds 2016 is zij anchor van actualiteitenprogramma EenVandaag, samen met Pieter Jan Hagens, Jaap Jongbloed en Suzanne Bosman. In 2015 maakte zij voor de EO de spraakmakende vierdelige documentaire reeks Jojanneke in de Prostitutie, waarin ze wantoestanden binnen de prostitutie aan de kaak stelde. Jojanneke werkte eerder als presentator voor RTL Nederland, waar ze De Grote Improvisatieshow presenteerde, RTL Boulevard en Jack Spijkerman bijstond als co-host in Wat Vindt Nederland. Haar tv-carrière begon bij PowNed waar ze verslaggever was, radio maakte, het crime programma PowLitie presenteerde en op Ibiza het zesdelige programma House Ibiza opnam.

Daarnaast was ze met enige regelmaat als tafeldame in De Wereld Draait Door te zien. In 2011 werd ze genomineerd voor de Televizier-ring Talent Award. In 2013 werd ze in De Volkskrant door tv-prominenten als een van de drie meest veelbelovende televisietalenten verkozen, samen met Arjen Lubach en Jelte Sondij.

Ze startte haar journalistieke werk bij de geschreven pers. Ze maakte meer dan een decennium grote reportages en interviews voor opinieblad HP/DeTijd, waar ze begon als stagiair, en schreef een dubbelcolumn voor het blad met schrijver Thomas Blondeau. In Dagblad de Pers vulde ze jarenlang een eigen rubriek met journalist Mark Koster in De Wereld Volgens Koster en Jojanneke. In 2013 werd haar eerste korte verhaal gepubliceerd door uitgeverij Prometheus, in de verhalenbundel Hard en Teder.

Jojanneke studeerde af op Nieuws en Informatie en Internationale Ontwikkelingsstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Met haar scriptie onderzocht ze wat de redenen zijn dat hoogopgeleide jong-volwassenen zich steeds meer afkeren van het nieuws en hoe dat proces omgekeerd kan worden. Dit vraagstuk vormt nog altijd een belangrijke rode draad in haar werk als journalist.

Jojanneke van den Berge als dagvoorzitter

Tussen de bedrijven door is Jojanneke ook in het land te zien als dagvoorzitter. Zo behoren onder andere de Kamer van Koophandel en de Europese stem 10-daagse tot haar opdrachtgevers.

PDF – Jojanneke van den Berge