info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Jeroen Pauw

Jeroen Pauw

Jeroen Pauw is momenteel te zien in zijn talkshow Pauw, rond de klok van 11 op NPO 1, waarin hij ingaat op de actualiteit, de waan van de week en het gesprek van de dag. Begin 2019 ontving Jeroen de Ere-Zilveren Nipkowschijf voor zijn journalistieke diepgang, die hij combineert met broodnodige luchtigheid én ogenschijnlijke nonchalance

De carrière van Jeroen begon op de radio. Vanaf 1979 werkte hij voor onder meer het ANP, de Wereldomroep, de NCRV en de Vara. Ook was Jeroen Pauw vaste presentator van de radioprogramma’s Het Oog op Morgen en BNN’s Storing.

De komst van commerciële televisie in Nederland, in 1989, markeerde het begin van zijn televisieloopbaan. Bij RTL werd hij, samen met Loretta Schrijver, het gezicht van de nieuwsbulletins en presenteerde hij onder meer Studio Rembrandt en Een Kwestie Van Kiezen.

In 2001 stapte Jeroen Pauw over naar de publieke omroep, waar hij meewerkte aan verschillende producties van BNN, Vara en NPS. Ook was hij één van de anchors van actualiteitenrubriek Nova. Sinds 2006 vormde Jeroen Pauw met Paul Witteman het presentatie-duo van Pauw & Witteman.

Met TVBV is hij tevens actief als televisieproducent. Het bedrijf is de afzender van onder meer Goedemorgen Nederland en 5 Jaar Later.

Jeroen Pauw wordt geprezen om zijn flair en scherpe interviewstijl. In 1999 won hij een Gouden Beeld met Kwestie van kiezen en in 2004 werd hij uitgeroepen tot TV-persoonlijkheid van het jaar.

Jeroen Pauw als dagvoorzitter

Jeroen Pauw wordt regelmatig benaderd om als dagvoorzitter een evenement in goede banen te leiden.

www.jeroenpauw.nl