info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Gregory Sedoc

Gregory Sedoc

Gregory Sedoc is een voormalig Nederlandse hordeloper en presentator. In het voorjaar van 2019 presenteerde hij zijn eigen programma Sportlab Sedoc, over technologische ontwikkelingen in de sportwereld. In 2018 was Gregory te zien als deelnemer aan Expeditie Robinson.

Zijn grootste succes als hordeloper haalde hij op 2 maart 2007; op de Europese indoorkampioenschappen in Birmingham won hij de 60 meter horden. Verder nam Sedoc driemaal deel aan de Olympische Spelen (in Athene, Beijing en Londen). In 2009 trok hij het Nederlands record op de 60 meter horden indoor naar zich toe. Dit record is nog steeds ongeëvenaard. Tijdens de sportzomer van 2015 was Gregory werkzaam bij de NOS als atletiek-analist en zijn verslaggeving en presentatiekunsten bleven niet onopgemerkt. Via verschillende media bleek dat kijkers lovend waren over zijn werk als analist en deze werkzaamheden zijn in de jaren erop flink uitgebreid.

Samen met andere atleten maakte Gregory Sedoc deel uit van de Defensie Topsport Selectie (DTS) en werd hij bevorderd tot sergeant. Na zijn periode bij de Nederlandse Defensie is Gregory nu actief voor de politie in Den Haag.

Gregory Sedoc als dagvoorzitter

Naast zijn televisie werkzaamheden spreekt Gregory ook tijdens evenementen en geeft hij presentaties in het bedrijfsleven. Gregory kan op inspirerende wijze over zijn loopbaan vertellen; hoe werd hij één van de beste van Nederland, hoe ging hij om met zijn tegenslagen en vond hij de kracht om terug te komen aan de top. Ook praat hij over talentontwikkeling en het verleggen van grenzen. Hij weet hiermee velen te inspireren en te motiveren en kan een goede vergelijking trekken tot het werkveld. Daarnaast is hij inzetbaar voor sport clinics waarin vitaliteit en doorzettingsvermogen een rol spelen.