info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Gerdi Verbeet

Gerdi Verbeet

Gerdi Verbeet is een Nederlandse politica. In 2006 werd zij voor het eerst gekozen als voorzitter van de Tweede Kamer, nadat zij al een aantal jaren als PvdA-lid in de kamer zat. In 2010 werd zij opnieuw gekozen. Op 2 mei 2012 gaf zij te kennen zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen voor het voorzitterschap en stapte ze na 11 jaar uit de kamer. Bij haar afscheid werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Voordat ze aan haar politieke carrière begon, was Verbeet werkzaam als docente en later binnen het leerlingwezen. In 1994 stapte ze over naar de politiek en was jarenlang de politiek adviseur van achtereenvolgens staatssecretaris Tineke Netelenbos (OCW) en PvdA-fractievoorzitter Ad Melkert. Uiteindelijk nam ze in 2001 zelf plaats in de Tweede Kamer als opvolgster van de PvdA-er Rob van Gijzel. Verbeet hield zich voornamelijk bezig met sport, ouderenbeleid en AOW. Zo was zij ondervoorzitter van de vaste Kamercommissie voor Justitie en van de themacommissie ouderenbeleid.

2012 was niet alleen het jaar van haar vertrek uit de Kamer, maar publiceerde Verbeet ook haar eerste boek Vertrouwen is goed, maar begrijpen is beter. Hierin wijdt ze uit over de vitaliteit van onze parlementaire democratie, waarbij ze op zoek gaat naar antwoorden op de vraag: hoe zouden méér mensen méér steun kunnen bieden aan het politieke proces?
Daarnaast zet ze zich nog altijd in voor een breed scala aan organisaties. Een kleine greep uit haar nevenfuncties vertelt ons dat ze directeur is van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, voorzitter van de Nederlands Patiënten en Consumenten Federatie en onder meer lid is van de Raad van Toezicht bij Artis. Tevens leest ze in 2019 het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor.

Gerdi Verbeet als dagvoorzitter en spreker

Gerdi Verbeet is met haar indrukwekkende CV zowel een veelgevraagde dagvoorzitter als spreker. Ze leidde onder meer bijeenkomsten voor Achmea, Yacht, ABP, Rabobank en Stichting Innovatie Alliantie. Daarnaast trad ze eerder dit jaar op als gast bij Price Waterhouse Coopers en Pink Roccade Government.

“Gerdi is een geweldige dagvoorzitter die onze ledenjaarbijeenkomst niet alleen heel professioneel, maar vooral ook met heel veel warmte en de nodige humor heeft geleid. Zij weet als geen ander contact te maken met het publiek en hen te betrekken bij de bijeenkomst!” Inge Keller, Rabobank Soest Baarn Eemnes.

“Tijdens de lustrumviering van vrouwennetwerk Force heeft Gerdi de zaal geïnspireerd met een interessante lezing over het belang van diversiteit (M/V) in organisaties.

Haar persoonlijke touch, gevoel voor humor en haar scherpe manier van discussie leiden heeft ervoor gezorgd dat de boodschap goed is blijven hangen.”  Karine van Til, Janssen-Biologics B.V. Leiden

www.gerdiverbeet.nl