info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Filemon Wesselink

Filemon Wesselink

Filemon Wesselink is presentator, reporter en radio-DJ. Net als vorig jaar gaat hij deze zomer verslag doen van de Tour de France voor het programma Tour du jour op RTL 7. Daarnaast heeft hij recentelijk het platform Filemon in de ICT gelanceerd om te zorgen dat de vacaturegraad binnen de ICT daalt door de sector te introduceren bij talenten die vooralsnog aan de zijlijn staan. Ook is hij momenteel bezig met een praatprogramma met Sophie Hilbrand. Afgelopen voorjaar was hij te zien op NPO3 met het programma Vreemdgaan met Filemon en was hij één van de presentatoren bij RamBam.

Eerder maakte Filemon al diverse serie’s zoals het spraakmakende Het is hier autistisch waarin hij mensen met autisme volgt in hun dagelijkse leven. In het eerste seizoen krijgt Filemon zelf de diagnose autisme-spectrumstoornis waardoor een tweede seizoen van dit programma niet uit kon blijven waarin hij dieper het spectrum in duikt.

Verder was hij te zien in zijn BNN-programma’s Filemon slaat door, Filemon op de wallen en Filemon staat strak. Ook maakte hij het KPN-programma Clubhuis16. Hierin ontving hij Nederlandse topsporters en kwamen er bijzondere sportreportages voorbij van bekende verslaggevers.

Filemon is al langere tijd een van de vaste gezichten van BNN, eerder was hij o.a. te zien in De week van Filemon, Try before you die, Spuiten en Slikken en Afkicken. Ook maakte hij spraakmakende reportages voor o.a. de Madiwodovrijdagshow en Het verbond van ongeleide correspondenten.

Niet alleen als presentator en reporter heeft Filemon succes; ook als radio-DJ heeft hij veel uren gemaakt. Zo was Wesselink in 2005 als vaste verslaggever te horen bij 3FM-programma Wout! en deed hij in 2006 verslag van het WK Voetbal voor Radio1, 3FM en BNN. Verder maakte Filemon het Radio1-programma De wereld van Filemon en De overnachting. In 2011 verscheen zijn boek ‘Ik, Papa’ waarin hij op een geestige en eerlijke manier beschrijft hoe het is om vader te worden.

Filemon studeerde aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede en belandde via een interne radio-opleiding bij BNN, waar hij werd opgeleid tot verslaggever. Filemon was voor het eerst op TV te zien in het programma World according to BNN, als Betuwe-verslaggever.

Filemon Wesselink als dagvoorzitter

Filemon is van oorsprong een echte televisiemaker en een inhoudelijk sterke presentator. Hij wordt dan ook veel gevraagd voor de presentatie van evenementen, ook als dagvoorzitter is Filemon geliefd omdat hij een groot publiek aanspreekt. Daarnaast is hij breed georiënteerd en kan hij veel onderwerpen zich snel eigen maken.

Fotograaf: Annemiek van der Togt/BNN

http://filemonwesselink.nl/