info@talentkitchen.nl 020 - 808 6000

Anita Witzier

Anita Witzier

Anita Witzier is bekend als presentatrice van een breed scala aan programma’s. Zo presenteert ze programma’s als ‘Anita Wordt Opgenomen’, ‘Dokters vs Internet’ en is ze te zien zijn als presentatrice van ‘De Reunie’. Daarnaast heeft ze twintig jaar lang het programma ‘Memories’ gepresenteerd. In dit programma herenigde ze oude geliefden met elkaar.

In 1988 begon Anita als omroepster bij Veronica. Later presenteerde ze verschillende tv-programma’s bij Veronica, waaronder Take 5, Summertime, Veronica reisgids, De 100.000 Guldenshow, Oh wat ben je mooi en de Nationale Teleloterij.

Anita stapt in 1996 over naar de KRO, waar ze eerst te zien is als presentatrice van de ASO-Show. In 1997 wordt ze het gezicht van de succesvolle reeks Memories, waarin oude liefdes herenigd worden. Ook presenteerde ze onder andere Hints, Tien voor Taal, Het Huwelijk, Recht uit het Hart en Liefde voor Later. In 2007 won Anita Witzier de Zilveren Televizier-ster.

Anita schrijft tevens columns voor weekblad Margriet en is ambassadeur van het Nationaal Reuma Fonds en Stichting Hulphond Nederland. In 2011 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, voornamelijk vanwege haar inzet voor het Reuma Fonds. Ook is ze sinds maart 2019 ambassadeur van Nationale Vereniging de Zonnebloem tijdens het jubileumjaar.

Anita Witzier als dagvoorzitter

Anita heeft veel ervaring met het presenteren van grote (live)shows, zoals de uitreiking van de Gouden Loeki en de verkiezing van de Grootste Nederlander aller tijden. Ze is scherp, spontaan, charmant en heeft een flinke dosis mensenkennis. Dit alles maak haar tot een geliefde en veelgevraagde dagvoorzitter. Eerder werkte ze onder andere in opdracht van NARIM, DA, Majoor Bosshardt Gala Carré, GGZ, Ipsen, Festival Forensische Zorgen, Rode Kruis, Rabobank en het Nationale Uitvaartcongres.

www.anitawitzier.nl